GIPUZKOAKO DERBIAN LEHIATZEN JAKIN DU REAL UNIONEK

Garaipen honekin talde irundarra 29 punturekin kokatzen da sailkapenean eta igoera fasea jokatzeko aurrerapausu itzela eman du.

Amaieran sufritzen, baina Real Unionek garaipen handia lortu du Stadium Galen Xabi Alonsoren Sanseren aurka. Sailkapeneko bigarrena eta hirugarrena lehiatzen ziren neurketan, talde irundarraren ofizioak Sanseren bizkortasuna baino gehiago balio izan du. Gipuzkoako derbia eta hiru puntuak etxean geratu dira. 3-1eko emaitzarekin, Real Union sailkapeneko bigarren postuan indartzen da.

Lehen zati borrokatua izan da. Baloiarekin jokatzea gustatzen zaien bi talde aritu dira nor baino nor gehaigo eta lehen minutuetan, baloia zeinek bereganatuko zuen borrokan aritu dira. Real Unionek, maisuki, neurketaren irakurketa hobeago egin du eta baloia Errealari utzi dio. Presioaren bidez baloiak berreskuratzen eta Errealaren arean murgiltzen hasi da. Partiduko lehen hurbilketa talde irundarrarentzat izan da. Fran Rivera gutxigatik ez da iritsi sakonean bidali dioten baloira, Ruiz-Zeberio atezaina Barbatekoa baino azkarrago ibili da. Neurketa parez pare zegoenean, Madrazori penaltia egin diote eta Jorge Galanek ez du hutsik egin. 19.minutuan Real Union aurretik jarri da markagailuan. Sanse ez da une bakar batean ere berdegunean eroso sentitu, bi abagune soilik izan ditu lehen 45 minutuetan zehar. Lehen aukera, Robert Navarrok izan du; Txustaren aurrean jaso du baloia, baina airean egindako baselina langaz gora joan da. Bigarrenean, Garrido izan da protagonista; Txusta ustekabean harrapatzekotan izan da, 30 metroko jaurtiketa ozta-ozta geratu du usurbildarrak.

1-0ekoarekin hasi da bigarren zatia, Xabi Alonsoren taldea erreakzionatzeko beharretan. Neurketaren norabidea aldatuko zuen zerbaiten bila, Julen Lobete eta Unai Veiga zelairatu ditu, baina gutxirako balio izan du. Ez da Sanseren egunik onena izan. Hala ere, 48.minutuan Txustak erantzun bikaina eman dio Lobete aurrelariak egindako jaurtiketa arriskutsuari. Saiakerak egin ditu Sansek aurrera egiteko eta zenbait minututan lortu du Real Union bere area barruan sartzea, baina irundarren atzeko lau jokalariak (Mikel Azkoiti, Ekhi Senar, Ivan Perez eta Gorka Kijera) oso sendo aritu dira. Aitor Zulaikak Zourdine Thior eta Quique Rivero zelairatu ditu 61.minutuan eta bien arteko lanetik eguneko bigarren gola iritsi da. Riverok sakonean eman dio baloia Zourdini eta honek bikain gurutzatu du baloia 2-0 egiteko. Edonola ere, 74.minutuan aldea murriztu du Sansek. Arriskurik gabeko jokaladi batean, eskuin hegaleko erdiraketa ez du ondo defendatu Real Unionek eta Olasgastik baloia sarera bidali du. Golaren ostean sufritzea tokatu zaio talde irundarrari, baina neurketa bukatzear zenean, Viguerak zelai erditik, 3-1ekoa egin du. A zer nolako gola egin duen aurrelariak, ikustekoa. 3-1 eta hiru puntuak Stadium Galen geratu dira.

REAL UNIONEK PORROTA JASO ZUEN LAS LLANAS ZELAIAN

Sestaok sartutako bi penaltiekin, 3-1eko emaitzarekin galdu zuen Real Unionek

Real Unionek porrota jaso zuen pasa den larunbatean Las Llanas...

FRAN JUSTO: “GURE ONENA EMAN BEHAR DUGU, MODU PERFEKTUAN ARITZEKO ETA HIRU PUNTUAK ESKURATZEKO”

Real Unionek bihar bisitatuko du Sestao River (20:00), zalerik gabe jokatuko den neurketa ospatzeko

Real Unionek, pasa den asteburuko garaipena...