GUTXI FALTA IZAN DA HISTORIA EGITEKO
Eskubaloia

Velux EHF Champions Leaguetik at geratu da Bidasoa, baina izugarrizkoa neurketa eginez, Orlen Wisla Plock 24-19 garaitzeko kapazak izan ziren.

Bidasoa-Irun-24 (10+12): Ledo, Crowley (4), Odriozola (5), Esteban Salinas (3), Leo Renaud-David (6), Tesoriere, Seri-hasierako zazpikoa-Rangel, Cavero, Serrano (1), De la Salud (4), Rodrigo Salinas (1), Santano, Da Silva, Nieto, Bartok.

Orlen Wisla Plock-19 (12+7): Stevanovic (p), Daszek (3, 1p), Szita (7), Mihic (2), Sulic (1), Midegia (3), Mlakar (1)-hasierako zazpikoa- Morawski (ps), Stenmalm, Zdrahala, Matulic, Ruiz Sánchez, Susnja, Zabic, Igropulo (2, 2p) y Czaplinski.

Izugarria. Zaila zen oso aurrean zuten erronka eta oso gutxirengatik ezin izan dute gauzatu. Zazpi golen desabantaila irauli behar zuen Bidasoak eta aurrean txapelketako talde gogorrenetariko bat zuen. 24-19 gailendu dira irundarrak 60 minutuen amaieran, Artalekuk hegan eraman dituzte jokalariak eta bukatzerakoan behar den bezala eskertu diete jokalariei erakutsitako adore eta kemena.

Neurketa ez du oso ondo hasi Bidasoak, 0-3ko partzial batekin hasi dute neurketa baina azkar batean partida berdintzeko gai izan da Jacobo Cuetararen taldea. Lehen zatian Wisla Plockek eraman du norgehiagokaren agintea, bi golen tartea ondo kudeatu dute. Leo Renauden golek mantentzen zuten Bidasoa, Plocken defentsa bikain aritu zen lehen zatian eta atsedenaldira 10-12koarekin iritsi zen.

Oso zaila zen garaipena eta eliminatoria eramatea, baina Bidasoak zerbait badu kemena eta adorea da. Beste behin ere, izugarriko defentsa eta intentsintatea jarriz, 4-0eko hasierako partzial bat erdietsi dute eta bi golen aurretik jarri dira. Wisla Plockek ondo eutsi zion Bidasoaren saiakerei eta 48.minutuan 18-18 berdintzera iritsi ziren. Bazirudien Bidasoak energia guztia emanda zuela, baina azken hamar minutuetan 6-1eko partzial bat lortu dute markagailua 24-19 utzi duena. Irundarrak ez dira datorren fasean arituko, baina Europako eskubaloi zalegoen bihotzetan tokitxo bat egitea lortu dute.

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN
Eskubaloia

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”
Eskubaloia

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK
Eskubaloia

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”
Eskubaloia

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN
Eskubaloia

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK
Eskubaloia

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...