HEMERETZI DOMINA ESKURATU ZITUEN SANTIAGOTARRAK TALDEAK EUSKADIKO TXAPELKETAN

Santiagotarrak-Urbycolan-ek taldekako sailkapena ere bereganatu zuen

Euskadiko 5000 metroko Euskadiko Txapelketa ospatu zen pasa den igandean, Martxoaren 5ean, Irunen. Santiagotarrak-Urbycolan taldeak lan bikaina egin zuen eta horren ondorioz, hemeretzi domina eskuratu zituen guztira: urrezko bortz, zilarrezko lau eta brontzezko bertze bortz. Gainera, taldekako sailkapenean ere irabazi egin zuen.

23 urtez azpiko emakumeetan Eider Amundarainek lortu zuen hirugarren postua. Jubeniletan berriz, Ane Amostegik zilarrezko domina eskuratu zuen eta kadeteetan azkenik, Eneritz Aizpioleak urrea irabazi zuen eta Nora Aranak, brontzea.

Beteranoen mailan, 50 urtez goitiko kategorian, Asier Ursua eta Ramon Gorrotxategi bigarren eta hirugarren postuan sailkatu ziren, hurrenez hurren. 23 urtez azpiko mailan berriz, Ekaitz Aizpioleak lehen postua irabazi zuen, Aimar Amundarainek bigarrena eta Mikel Larrarte hirugarren postuan sailkatu zen.

Senior mailan, Beñat Arsuaga izan zen txapeldun eta jubeniletan ere emaitza bikainak lortu zituzten: Markel Juaristik urrea eskuratu zuen, Alex Aranak zilarra eta Aimar Platerok brontzea. Kadete paracanoe kategorian, Asier Bulmanek irabazi zuen eta Odei Gelbenzu kanoistak ere bere kategoriko lehen postuan sailkatu zen.

Honen ondotik, datorren larunbatean, martxoaren 11n, Santiagotarrak-Urbycolan taldeko piraguistak Zumaian izanen dira, Gipuzkoako Txapelketa jokatzen. Hurrengoan berriz, martxoaren 18an, Sevillara joanen dira Espainiako neguko txapelketan lehiatzera.

Eskolako piraguistek ere igandean, martxoaren 12an, izanen dute hurrengo hitzordua. Hauek Joku eskolarretan parte hartuko dute Pasaian.

Asteburuko hitzorduak

Piraguistez gain, aulki mugikorreko arraunlariak Leguatianon izanen dira datorren martxoaren 12an, igandean, Euskadiko Federazioak antolatutako estropadan. 9:00etan hasiko da lehiaketa eta Santiagotarrak taldearekin batera, Hondarribia, San Juan, Arraun Lagunak, Ur Kirolak, Orio, Santurtzi, Raspas, Getxo eta Kaikuk parte hartuko dute. Guztira, 400 bat kirolari espero dira, 150 ontzitan banatuta. Santiagotarrak taldeak 66 arraunlari ureratuko ditu, 35 ontzitan.

Azkenik, ur biziak ataleko kirolariak La Seu D´Urgellen ospatuko den Espainiako Kopan hartuko dute parte. Larunbatean eta igandean izanen dute hitzordua eta guztira, Santiagotarrak taldeko 15 kirolari lehiatuko dira.

SANTIAGOTARRAKEK LEHEN POSTUA ESKURATU DU K2 ETA C2KO EUSKADIKO KOPAN

Guztira urrezko bost domina, zilarrezko hiru eta brontzezko bertze hiru lortu zituzten Irungo klubeko piraguistek

Euskadiko K2 eta C2 Kopa ospatu zen pasa...

UR BIZI ETA LASAIETAKO ESKOLARREN TXAPELKETA OSPATUKO DA ASTEBURUAN IRUNEN

Ur bizietako piraguistek 10:00etan hasiko dute lehiaketa eta ur lasaietakoek 15:00etan hartuko diete lekukoa

Bidasoa ibaia izanen da ur bizi eta...

ROBERTO RIVASEK BRONTZEZKO DOMINA ESKURATU ZUEN ESPAINIAKO TXAPELKETAN

Santiagotarrak-Urbycolan hamalaugarren postuan sailkatu zen taldeka

Espainiako 5.000 metroko Txapelketa ospatu zen pasa den martxoaren 9an eta 10ean...

SANTIAGOTARRAK-EKO UR BIZIETAKO ETA UR LASAIETAKO KIROLARIEK HITZORDU BANA IZANEN DUTE BIDASOAN

Larunbat honetan, goizez Euskadiko Kopa jokatuko dute eta arratsaldez, Piraguismoko Federazioko kontrolak izanen dituzte

Bidasoa ibaia bi...

SANTIAGOTARRAK ZAISAK HIRUGARREN POSTUA LORTU DU TALDEKA ESPAINIAKO TXAPELKETAN

Klub irundarreko hamaika kirolarik jokatu zituzten kategoria desberdinetako finalak

Santiagotarrak Zaisa KEko slalom taldeak Seu d´Urgellen ospatutako...

MALEN JUARISTI HAMAHIRUGARREN MUNDUKO JUNIOR TXAPELKETAN

Santiagotarrak taldeko piraguistak, Munduko Txapelketa debutatu ondotik, Espainiako selekzioaren deia jaso du

Malen Juaristi piraguistak debuta egin du...