HOBETU BEHARREAN, EGOERAK OKERRERA

Real Unionek Barakaldoren aurka Lasesarren 3-1 galdu ondoren, promozio postuetatik jeitsiera postuetan kokatuta egotera pasa da

Beltza da oso Real Unionen etorkizuna. Alberto Iturralde klubera iritsi zenetik bi jardunaldi igaro dira eta emaitza berdina lortu dute bietan, porrota. Hobetu beharrean, egoerak okerrera egin du, izan ere, Gernikak Sanseren aurka lortutako puntuaren ondoren, Real Union promozio postuetatik jeitsiera postuetara jeitsi da. Hori gutxi bazen, Izarrak ere Torrelavegako Gimnastikaren aurka berdindu zuen ere eta beraz, bi puntutara aldendu dira mailan mantentzeko aukerak.

Neurketari dagokionez, lehen zatian Real Unionek Barakaldoren erasoak jasaten jakin zuen. Erasoko aukerak etxeko taldearentzat ziren, baina Real Unionen defentsa sendo aurkitzen zen. 45.minuturarte izan zen hori, partidua atsedenaldira iristear zenean, Fran Garciak korner bat baliatuz 1-0ekoa lortu zuen. Berriro ere, kolpe latza txuribeltzentzat.

Bigarren zatian, Real Unionek lerroak aurrera bota zituen eta aukera gehiago izan zituen. Barakaldo ez zegoen eroso bere zelaian jokatzen eta 63.minutuan Dani Estradak penalti bat baliatuz 1-1eko berdinketa ezarri zuen markagailuan. Orduan partiduak kontrola galdu zuen, bi taldeek garaipena behar baizuten, etxekoek igoera postuetan jarraitzeko eta Real Unionek beheko postuetatik ihes egiteko. Minutuak aurrera pasa ahala, neurketa zakartzen hasi zen eta 81.minutuan partiduko momento erabakigarriena eman zen. Javi Martinez, Real Unioneko aurrelariak bigarren txartel horia ikusi zuen eta talde txuribeltza hamar jokalarirekin utzi zuen. Ordutik, etxeko taldea nagusi izan zen berdegunean eta lau minutuetan bi gol eskuratu zituen. Jurgi Oteok 87.minutuan eta Alvaro Barbosak 93.minutuan. Azkenean 3-1 eta berriro ere, esku hutsik irunera.

Aipatu antzera, egoera oso larria da Real Unionena, baina sei jardunaldi gelditzen dira liga bukatzeko eta egoera hau iraultzeko aukera baditu oraindik. Hori bai, berriro ere datorren larunbatean jokoan jarriko diren hiru puntuak lortzea ezinbestekoak izango dira. Aurrean Langreo talde asturiarra izango dute.

REAL UNION ROCAK PUNTU BAT GEHITU ZUEN SAILKAPENEAN

Amaikak Bat taldearen kontrako partidua banako markagailuarekin bukatu zen, Mario Capeletek penaltiz sartutako golari esker

REAL UNIONEK PUNTU BAT EKARRI ZUEN LAS GAUNAS ZELAITIK

Solísen eskutik ailegatu zen txuribeltzek markagailuan berdintzeko baliatu zuten gola

Real Unionek banako markagailua erdietsi zuen pasa den...

IÑIGO IDIAKEZ: “EZ NAGO TALDEAREKIN KEZKATUTA, GURE EGOERAREKIN BAIZIK”

Real Unionek SD Logroñes bisitatuko du Las Gaunas zelaian bihar, martxoaren 23an, 16:00etan

Real Unionek SD Logroñes bisitatuko du larunbat...

REAL UNION ROCAK PUNTU BAT EKARRI ZUEN MINTXETATIK

Binako markagailua erdietsi zuen Carlos Garciaren taldeak azken minutuan Elgoibarren kontra

CD Elgoibar: Mosquera; Moya, Barrenechea,...