LEHEN GARAIPENA KORDOBAKO MIGUEL SALAS KANTXAN

Bidasoak sendotasun handiarekin 22-28 garaitu zuen Angel Ximenez Avia Puente Genil taldea, historian lehen aldia da Bidasoak Kordobako hirian garaipena lortzen duela

Angel Ximénez Avia Puente Genil (11+11): Álvaro de Hita, Tuá (3), Chispi (3), Rudovic (2), Domenech, Víctor Alonso (4, 2 p.) y Almeida; Costa (3), Moyano (1), Chaparro (1), Jiménez (1), Martín (1) y Castro (3).

Bidasoa Irun (16+12): Xoán Ledo, Zabala (4), Serrano (1), Kauldi (6), Seri, De la Salud (4, 2 p.), Rodrigo Salinas (4); Aldaba (1), Azkue (4, 1 p.), Esteban Salinas (2), Cavero (1), Tesoriere, Paco Barthe y Renaud (1).

Aukera ezinhobea zuen ostiralean Bidasoak Asobal Ligako bigarren postuan sendotzeko, eta aukera primeran profitatu zuten. Jacobo Cuetarak Kordobara bidaiatu baino lehenago aipatu zuen neurketa garrantzitsua izango zela denboraldi bukaera iristear dagoen une honetan taldearen egoera ikusteko, eta taldeak denboraldi osoan zehar bezala, ezinhobe erantzun zuen Angel Ximenez Avia Puente Genil 22-28 garaituz.

Lehen minutuak oso berdinduak izan ziren ordea, erasoak defentsei gainentzen ziren eta hamargarren minutura Bidasoa gol bateko aldearekin iritsi zen (5-6). Ordutik aurrera, Jacobo Cuetararen defentsa kokatu zen eta Puente Genileko erasoak arazo handiagoak izan zituzten golak eskuratzeko. 11.minutuan Julian Ruizek, Bidasoako entrenaitzaile ohiak, hutsartea eskatzera behartuta ikusi zen, izan ere, bi minututan 5-8ra urrundu zen Bidasoa. Etxekoak erreakzionatu zuten eta gol batetara jarri ziren ere, baina atsedenaldira 11-16ko emaitzarekin iritsi zen Bidasoaren alde. Defentsa lan bikaina eta kontraeraso bortitzak baliatu zituzten lehen 30 minutuetan bost goleko aldearekin bukatzeko.

Bigarren zatian etxekoek erritmo handiarekin irtetzea espero zen, baina Bidasoak eskarmentu handia erakutsi zuen eta lehen zatia bukatu bezala hasi zen bigarrena. Bi taldeek gol batzuk jarraian eskuratu ondoren, Bidasoak berriro ere errenta eroso bat lortu zuen, 14-21 hain zuzen eta Julian Ruiz sutan, hutsartea eskatu zuen berrriz. Berandu zen erreakzionatzeko eta ordurako Bidasoak kruzero martxa abian zuen, neurketa bukatzeko hamar minuturen faltan, hamar goleko aldea zuten markagailuan (16-26). Barthe eta Tesorieren defentsak eragin handia izan zuen alde hau lortzeko, baita Xoan Ledoren lanak ere. Azkenean 22-28 bukatu zen partidua, bi puntu gehiagorekin, 34rekin eta Asobal Ligako bigarren postuan sendotuta.

Esan bezala, asteburu honetan ez da Asobal Liga jokatuko, Errege Kopako fase finala jokatuko du Liberbanc Ciudad Encantada Cuencaren aurka, 18.30etan eta ETB1en bidez ikusteko aukera izango da.

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...