LEHENENGOAN KALERA

Bidasoak neurketa gogor batean 33-36 galdu zuen Liberbank Ciudad Encantadaren aurka, final laurdenetan agur esan zioten Errege Kopari

33 (18+15) – Bidasoa Irun: Rangel Luan (p.); Kauldi (12, 2 penalty), Rodrigo Salinas (4), Barthe (2), Tesoriere, Seri (4) eta Zabala (3); Ledo (p.s.), Cavero (2), Aldaba, Serrano (1), Esteban Salinas (1), De la Salud (1), Renaud (2) y Azkue (1).

36 (17+19) – Liberbank Cuenca: Maciel; Baronetto (5), Montoro (4), Natan Suárez (4), Dutra (8) eta Sergio López (1); Doldán (2), Mendoza, Hugo López, Moscariello (3), Ponciano (6), Nolasco, Óscar Río (3, 1p).

Errege Kopako fase finala jokatzeko ilusioz beterik bidaiatu zuen Bidasoak Alakantera, baina lehenengoan kaleratua izan zen. Liberbank Ciudad Encantadaren izan zuten aurrean Jacobo Cuetararen jokalariek, eta Cuencakoak erasoan zein defentsan Bidasoa baino gehiago izan ziren.

Neurketako lehen minutuetan ordea Bidasoa nagusi izan zen, baina alde zein kontran, markagailuan lortutako diferentziak ez ziren oso esanguratsuak. Hain zuzen, lehen zatiko abantaila nagusia 15.minutuan iritsi zen Iñaki Caveroren gol baten bidez (8-6). Bi taldeek neurketa irabazi nahi zuten, eta horregatik errentak minimoak ziren, bai jokoan eta bai markagailuan. Horrela, atsedenaldira Bidasoaren alde 18-17ko markagailuarekin iritsi zen.

Aldageletatik bueltan, lehen bost minutuak lehen zatiko bide beretik jarraitu zuen, baina ondorengo minutuetan Liberbank Ciudad Encantadak Bidasoaren lehortea baliatu zuen euren errenta nagusia lortzeko, 21-25 40.minutuan. Lau goleko errentak Bidasoaren erreakzioa erakarri zuen, eta partidua bukatzeko hamar minutu faltan, Rodrigo Salinasen gol bati esker 28-29 hurbildu ziren markagailuan.

Neurketa sutan zegoen, tentsio handia antzematen zen Alakanteko zelaian, baina berriro ere Liberbankek markagailuan aldentzea lortu zuen. Tesorieren esklusio bat baliatu zuten 28-32 aurreratzeko. Bidasoak ez zuen bere azken hitza esan ordea, esfortzu eta erreakzio berri batek 32-33 markagailuan hurbiltzea ahalbidetu zuen. Dena dela, Jacobo Cuetararen taldean ezin izan zuen markagailua irauli eta Bidasoaren esperantza guztiak akatuz, azkenean 33-36 bukatu zen norgehiagoka.

Beraz, Bidasoak Errege Kopako norgehiagoka ahaztu beharko du eta berriro ere, Asobal Ligan zentratzeko. Sei neurketa gelditzen dira txapelketa bukatzeko eta Bidasoa bigarren postuan kokatuta dagoenez gero, gogotsu hartuko dute jokalariek hurrengo apirilaren 19an Artalekun DS Blendio Sin Finen aurka arratsaldeko 19:00etan jokatuko duten partidua.

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...