Mailarik onena berreskuratu du Bidasoak

BIDASOA: Ledo, Aldaba, Kauldi (8), Renaud (4), Salinas (2), Popovic (1), Redondo. Zubiria, Cavero, Vázquez (2), Crowley (1), Beltza, Nonó (3), Serrano (5), Muiña (2), Lancina (3).

GUADALAJARA: Hombrados, Mellado (4), Márquez (7), Vidal (1), Vigo (1), Moyá (3), García (5). Eceolaza, Parra (2), Benedito (1), Montoya (3), Sanz, Bozalongo, Fuentes, Vallés (1).

MARKAGAILUA: 3-4, 5-5, 8-7, 9-10, 13-13, 14-13 (atsedenaldia); 18-14, 19-18, 21-21, 26-22, 28-25, 31-28.

Irregulartasuna da Bidasoaren ezaugarri nagusia, aurtengo denboraldian. Joan den astean azken sailkatuaren etxean galdu zuen. Oraingoan, berriz, Guadalajara hirugarren sailkatua mendean hartu du, Artalekun. Talde indartsua dute moreek, eta bederatzi neurketa zeramatzaten galdu gabe. Irungo kiroldegian, ordea, bidasoarren aurrean amore eman behar izan dute. Lehen zatia parekatua izan da, benetan. Luzaroan egon da markagailua berdinduta. Azken jokaldian 14-13koa jarri du Kauldi Odriozolak, Bidasoaren erasoko erreferentzia nagusiak. Alde handiagoa ere eduki ahal izan du Irungo taldeak, baina Jose Javier Hombrados atezain beteranoak eraginkortasun ikaragarria eduki du Guadalajararen atean.

Bigarren zatiaren hasieran abida bizia hartu du etxeko taldeak, 5-1eko partziala egin baitio Guadalajarari, lehen bost minutuetan (19-14). 5-1eko defentsarekin, aldiz, eragozpen handiak sortu dizkiete moreek bidasoarrei. Horiek horrela, ordu laurdena betetzerako, markagailua orekatu du Guadalajarak (21-21). Hurrengo bost minutuetan, alabaina, Bidasoaren erreakzioa iritsi da, 26-21era ihes egin baitu, defentsa sendoarekin, eta kontraerasoan min handia eginez. Hortik aurrera, etxekoek kontrolpean eduki dute lehia. Tarteka hurbildu da arerioa, eta eta 4-2 eta 3-3ko defentsekin ere probatu du. Bidasoak, baina, abantailari eusteko modua topatu du. 8 punturekin, arnasa hartu du Bidasoak.

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...