ORLEN WISLA PLOCK BIDASOA BAINO INDARTSUAGO
Eskubaloia

Talde poloniarrak 33-26ko markagailuarekin garaitu zuen Bidasoa aste honetako Europako bigarren neurketan

Konfinamendutik atera eta lehenengo aurkaria Orlen Wisla Plock taldea izan zuen Bidasoak Artalekun. Bertan, gol bakar bateko aldearekin irabazi zuten poloniarrek. Aurrez aurre aritu diren bigarren neurketa honetan aldiz, etxekoek indarrez erantzun zieten azken asteetako nekea ordaintzen ari zen Bidasoa talde bati.

Orlen Wisla Plock-ek estrenaitu zuen markagailua atzoko jardunaldian. Hala ere, Bidasoak, Kauldi Odriozolaren gol batekin, hasiera eman zion iraultzari eta partiduaren 6. minutuan, 5-5ko berdinketa eskuratu zuen. Hortik aurrera gainera, neurketa beraien alde egotea ere lortu zuten, eta nagusi izan ziren lehenengo zatiaren erdialdera arte bi goleko errentarekin. Poloniarrak orduan, golak sartzen hasi ziren eta markagailuari buelta eman zioten, atsedenaldira bost puntuko tartearekin iritsita (19-14).

Bigarren zatian berriz, etxeko taldea oraindik indartsuago atera zen kantxara, eta partiduaren buruzagi bihurtu zen. 36. minuturako, 24-16koa eskuratu zuten, jardunaldi guztiko errentarik zabalena. Hala ere, Bidasoak ez zuen amorerik eman. Beraien indar guztiarekin aldea murrizten saiatu ziren, baita lortu ere. Izan ere, bost goleko tartea izatera iritsi ziren, baina ezin izan zuten tartea gehiago txikitu. Azkenik, Orlen Wisla Plock-ek 33-26ko markagailuarekin garaitu zuen Bidasoa.

Jacobo Cuetarak neurketaren ondorengo prentsaurrekoan esan zuen moduan, “bagenekien partidu zaila izango zela, eta horrela izan da, etsaiaren maila oso altua zelako. Oso pozik nago hala ere, bigarren zatian ongi jokatu dugulako defentsan”.

Gorka Nieto jokalariak ere Cuetararen hitzekin bat egin zuen: “Talde oso indartsua da, oso landua eta bagenekien ez zela bat ere erraza izango. Partida irabazten saiatu gara, baina hasieratik beraien erritmoa inposatu dute, eta nahiz eta lehenengo 20 minutuetan eutsi diegun, gero ezin izan dugu jarraitu. Nik uste taldeak lan ona egin duela, ez baitio aurpegia galdu partiduari”. Emaitza hau neurketaz betetako aste honen islada izan daitekeela ere aipatu zuen: “Nahiko konplikatua izan da astea, eta beharbada, aste luze honen ondorio bat izan da”.

Mikel Zabalak beraien helburua lortuta etxera bueltatuko direla gaineratu zuen: “Gure helburua astearteko partidua ateratzea zen, oso garrantzitsua baitzen Europan bizirik jarraitzeko, eta nik uste taldeak hor oso lan ona egin zuela eta balorazio positiboa egin behar dugula astearen inguruan”.

Hurrengo neurketa

Bidasoak larunbat honetan zuen hurrengo jardunaldia, Valladolid taldearen aurka, baina asteazkenean, etxeko taldean Covid kasu positiboak zirela eta, atzeratuko zela jakinarazi zuten. Beraz, hurrengo astera arte atseden hartzeko tartea izango dute irundarrek. Asteartean berriz jarriko dira martxan, urteko azkeneko neurketa jokatzeko. Orduan, Errege Kopako bigarren kanporaketa jokatuko dute, Unió Esportiva Sarrià taldearen aurka, asteartean gaueko 21etan.

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN
Eskubaloia

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”
Eskubaloia

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK
Eskubaloia

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”
Eskubaloia

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN
Eskubaloia

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK
Eskubaloia

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...