Play-off postuetatik kanpo geratu da Real Union, azken aurreko jardunaldian

PORTUGALETE: Giralt, Vega (Engonga, 82'), Larreategi, Etxaniz, Moya (Monteiro, 45'), Valín, Javi Rodríguez (Kortabitarte, 74'), Bilbao, Zárate, Ortega, Galán.

REAL UNION: Txusta, Morcillo, Aimar, Esnaola, Ribera, Martins (Alonso, 66'), Eizmendi, Romo (Rodellar, 46'), Juan, Urbieta (Barrón, 56').

GOLA: 1-0: Javi Rodríguez (51').

EPAILEA: Subirats. Txartel horiak: Bilbao, Etxaniz, Zárate (Portugalete); Romo (Real Union).

Igoera faserako txartela lortzea jada ez dago Real Unionen esku. Gelditzen zitzaion abantaila apurra galdu du, eta bosgarren tokian dago orain, larunbatean Portugaleten galdu ondoren. Sailkapeneko azken tokian zegoen eta maila galdua zuen aurkari baten kontra aritu ziren txuribeltzak La Florida futbol zelaian. Behar-beharrezkoa zuten garaipena, baina porrota jaso zuten. Ahaleginak egin zituen Aitor Zulaikaren taldeak, eta nagusi izan zen jokoan, norgehiagokaren zatirik handienean. Gol aukerak sortzeko zailtasun handiak izan zituen, ordea, eta punteria eskasa.

Bigarren zatian oldarkor irten ziren txuribeltzak, garaipenaren bila arriskatzeko asmoz. Baina 51.minutuan kolpe gogorra jaso zuten, Javi Rodríguez etxeko jokalariaren burukada Txustaren atean sartzen ikusi zutenean. Markagailuan atzetik, presaka ibili zen Union, emaitza iraultzeko beharrak bultzatuta. Portugalete eroso ibili zen abantailaren defentsan, eta kontraerasoan norgehiagoka erabaki ahal izan zuen. Azken minutuetan etengabeak izan ziren irundarren erasoak. Aimarrena izan zen aukerarik onena, buruz-buruko batean. Kanpora bidali zuen baloia, eta punturik gabe geratu zen Real Union. Bosgarren tokian daude orain txuribeltzak, jardunaldi bakarraren faltan. Jaitsiera ekiditeko lehian dagoen Leioa menderatu beharko dute azken jardunaldian, baina aurkarien huts egitearen zain ere egon beharko dute. Socuellamosen berdinketa edo Toledoren porrota beharko ditu Real Unionek, igoera fasean sartzeko.

REAL UNION ROCAK PUNTU BAT GEHITU ZUEN SAILKAPENEAN

Amaikak Bat taldearen kontrako partidua banako markagailuarekin bukatu zen, Mario Capeletek penaltiz sartutako golari esker

REAL UNIONEK PUNTU BAT EKARRI ZUEN LAS GAUNAS ZELAITIK

Solísen eskutik ailegatu zen txuribeltzek markagailuan berdintzeko baliatu zuten gola

Real Unionek banako markagailua erdietsi zuen pasa den...

IÑIGO IDIAKEZ: “EZ NAGO TALDEAREKIN KEZKATUTA, GURE EGOERAREKIN BAIZIK”

Real Unionek SD Logroñes bisitatuko du Las Gaunas zelaian bihar, martxoaren 23an, 16:00etan

Real Unionek SD Logroñes bisitatuko du larunbat...

REAL UNION ROCAK PUNTU BAT EKARRI ZUEN MINTXETATIK

Binako markagailua erdietsi zuen Carlos Garciaren taldeak azken minutuan Elgoibarren kontra

CD Elgoibar: Mosquera; Moya, Barrenechea,...