PORROTA SAIHESTU DU BIDASOAK
Eskubaloia

Morrazok garaipena bere eskuetan izan du, baina Xoan Ledok eta Rodrigo Salinasek, azken unean, 27-27ko berdinketa ahalbidetu dute.

Bi puntu batu ezin direnean, oso garrantzitsua da puntu bat salbatzea. Lehen 45 minutuetan Bidasoa markagailuan aurretik joan bada ere, minutu erabakigarrenetan Morrazok aurrea hartu du eta bi puntuak galiziara eramatekotan izan dira. Hala ere, Kauldi Odriozola zein Rodrigo Salinasen golek eta Xoan Ledoren azken geldiketak, Artalekun puntu bat utziarazi dute.

Jacobo Cuetarak ohartarazi zuen, Morrazoko Cangasen aurkako neurketak beti izaten dira zailak Bidasoarentzat, eta gaurkoan, ez da salbuespena izan. Morrazoko Cangasek neurketa sendoa planteatu du, defentsan oso sendo aritu dira eta erasoan ez dira batere gaizki moldatu. Hala ere, zailtasunak zailtasun, Bidasoa lehen minutuetan mantendu da markgailuan nagusi (5-4, 10.minutuan). Ordutik aurrera, Morrazoko Cangasek defentsako sarraila itxi eta Dani Fernandez gaztearen kontraerasoak baliatuz, 7-8 aurretik jarri dira. Jacobo Cuetarak, bizkor, hutsartea eskatu du eta bertatik irten eta jarraian, Bonannoren, Kauldi Odriozolaren eta Jon Azkueren golekin 3-0eko partziala erdietsi dute (10-8). Sierrak segidan egindako hiru geldiketek margailua iraultzeko lanetan lagundu dute. Bidasoa neurketa husteko nahia erakutsi duen arren, Morrazo hotz mantendu da lehen zatian eta 12-11ko markagailura hurbiltzeko indarra izan dute. Edonola ere, Kauldi Odriozolaren bi golek eta Crowleyren beste batek, atsedenaldira joan aurretik 14-12koa ezarri zuten.

Lehen zatiko lan onari jarraipena eman dio Morrazok bigarrenean. Lehen 10 minutuetan Bidasoa aurretik mantendu bada ere, bigarren zatiko erdialdean Morrazok markagailuan aurretik jarri eta zailtasun handitan jarri du Bidasoa. Gogotik izerditu du talde irundarra sailkapeneko hamalaugarrenaren aurka berdintzeko. Hain zuzen ere, neurketako azkeneko bost minutuak zirraragarriak izan dira. Daniel Fernandezen bi golekin, 24-26 agintean jarri da Morrazoko Cangas. Sergio de la Saludek 25-26koa ezarri du. Menduiñak bi goletako errentara itzuli du markagailua (25-27). Kauldi Odriozolak gol batetara hurbildu du Bidasoa. Jarraian, zumaiarrak 27-27 berdintzeko aukera ezin hobea izan du, baina Javi Diazek erantzun erabakigarria eman dio eta jaurtiketa geratu du. Bazirudien bi puntuak galiziara joango zirela, baina Xoan Ledoren geldiketaren eta Rodrigo Salinasen golaren bitartez, porrota saihestu eta 27-27ko berdintzea ahalbidetu zuten.

Fitxa Teknikoa

27 - Bidasoa Irun (14+13): Sierra, Crowley (2), Racotea, Odriozola (6), Salinas (5, 1 p.), De la Salud (4, 1 p.), Tesoriere; Ledo, Cavero (1), Zabala, Aginagalde, Serrano (3), Azkue (5, 1 p.), Bonanno (1).

27 - Frigoríficos de Morrazo (12+15): Javi Díaz, Fernández (9, 3 p.), Rubén Soliño (1), Gayo (1), Iglesias (1), Menduiña (2, 1 p.), Martín (2); Forns, Simes, González, Quintas, Ribeiro (4), Cerqueira (2), Vilanova, Muratovic, López (5).

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN
Eskubaloia

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”
Eskubaloia

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK
Eskubaloia

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”
Eskubaloia

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN
Eskubaloia

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK
Eskubaloia

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...