REAL UNION GARAIPENAREKIN ITZULI ZEN RIAZORRETIK

Txuribeltzek, arazo guztiak gaindituta, 1-2ko emaitzarekin menderatu zuten Deportivo

Atzo arratsaldean, Real Unionek Riazorren jokatu zuen denboraldiko 22. jardunaldia Deportivo taldearen aurka. Irundarrek, oztopo guztien gainetik, indarrarekin atera ziren zelaira eta 1-2ko markagailuarekin irabaztea lortu zuten, bertan zeuden 12.000 ikusleen aurrean.

Irungo klubak hitzordu zaila zuen asteburu honetan, ez bakarrik pandemiaren ezbeharrak jazo behar izan dituztelako, baizik eta Deportivo aurkari gogorra zelako ere. Hauek bost jardunaldi jarraian zeramatzaten irabazten eta hamahiru neurketa porrotarik jaso gabe. Horrela, Real Unionek indarrez eta gogoz ekin zion atzoko norgehiagokari eta hori markagailuan islatu egin zuten.

Lehenengo zatian etxeko taldea nagusi izan zen, baina irundarrek defentsa lan ona egin zuten eta gol aukera guztiak deuseztatu zituen Irazustak. Hori gutxi bazen, Alain Oyarzunek baloia sarera sartzea lortu zuen, partiduaren 22. minutuan, txuribeltzen arriskuko bigarren jokaldian. Horrela, markagailua 0-1ean ezarri zuten atsedenaldirako.

Bigarren zatian berriz, Deportivok berdintzeko aukera izan zuen penalti baten bidez, baina Irazustak bere lana egin eta aukera hori berriz ere ezerezean utzi zuen. Hurrengo jokaldian gainera, Oyarzunek berak bigarren gola eskuratu zuen Real Unionentzat, kontraeraso batean. Hortik aurrera, markagailuari eustea egokitu zitzaien irundarrei. Nahiz eta, Deportivoko Juergenek, 71. minutuan, gol batekin aldea txikitu, ez zen nahikoa izan eta txuribeltzek arrakastarekin amaitu zuten jardunaldia, 1-2koarekin etxera itzuliz.

Atzoko egunean urrezko hiru puntu irabazi zituzten Real Unionekoek eta honekin, 36 batu dituzte guztira sailkapenean, berreskuratzeke dagoen partida baten faltan. Horrela, sailkapeneko zazpigarren postuan kokatuta ekingo diote hurrengo asteburuko neurketari. Larunbatean jokatuko dute, Stadium Galen, UD Logroñes taldearen aurka arratsaldeko 19etan.

(Argazkia: RC Deportivo)