Real Unionek ez du lasai arnasa hartzeko modurik

ARENAS: Txemi; Espinosa, Royo, Edu Luna, Jonxa Vidal; Matador, Uranga; Aitor Ramos (Jordán, 78'), Luisma Villa, Zamorano (Cristóbal, 66'); Dani López (Ontiveros, 85').

REAL UNION: Otaño; Estrada, Aimar, Ekhi, Esnaola, Gayoso; Martins (Mikel Alonso, 60'); El Haddadi (Capelete, 76'), Juan Domínguez, Eneko Eizmendi; Orbegozo.

GOLAK: 1-0: Dani López (40'); 1-1: Orbegozo (69').

Beste bi puntu kendu dizkio Izarrak Real Unioni, eta lauko abantaila baino ez dute txuribeltzek, jada, promozio postuarekiko. Puntu bakarra bildu zuten larunbatean Getxon, hirugarren berdinketa segidan. Ondo hasi zen Riberaren taldea, sendo, behintzat, defentsako lanetan. Etxeko taldea izan zen baloiaren jabe, eta minutuek aurrera egin ahala, gero eta arrisku handiagoa sortu zuen Otañoren atearen inguruan. 40.minutuan, 1-0ekoa sartu zuen Dani Pérezek, Zamoranok egindako erdiraketa buruz errematatuta.

Bigarren zatian, Unionen erasoko gabeziak agerian gelditu ziren, kostata estutu baitzuen kontrako atezaina. Penalti batek salbatu zuen, 69.minutuan. Mikel Orbegozok banakoa egin zuen, eta hortik aurrera, partidaren itxura zeharo aldatu zen. Min handia eragin zion golak etxeko taldeari. Txuribeltzak, aldiz, indartsu ibili ziren, eta eraginkortasun faltak soilik ekidin zuen Real Unionen garaipena. Puntua sari eskasa da, kontuan hartuta Vitoriak eta Izarrak garaipen bana lortu dutela. Igandean Gernika hartuko du Unionek Galen, funtsezko norgehiagoka batean. Ondoren, sailkapeneko lehenengo hiruen aurka jokatu beharko baitu Riberaren taldeak.