REAL UNIONEK GARAIPENA ESKURATU ZUEN SARRIENAN

Talde txuribeltzak Leioaren kontra jokatu zuen RFEF Kopako Fase Autonomikoko joaneko partida eta 1-2 irabazi zuen

Atzo arratsaldean, abuztuak 31, RFEF Kopako Fase Autonomikoko finaleko joaneko partida jokatu zen Leioa eta Real Unionen artean. Sarrienan ospatu zen norgehiagoka eta Aitor Zulaikaren mutilek garaipenarekin itzuli ziren etxera. 1-2ko markagailuarekin irabazi ondoren, txuribeltzek abantaila hartu dute Stadium Galen, irailaren 14an, jokatuko den itzulerako neurketarako.

Partidaren lehen zatian Real Unionek abaguneak izan zituen markagailuan aurreratzeko, baina ezin izan zituen errematatu. Neurketa nahiko parekatua izan zen lehen 45 minutuetan, nahiz eta talde bisitariak indar gehiago erakutsi zuen zelaian. Hala ere, hutsean hasi zuten bi taldeek azken zatia.

Bigarren erdian erritmo biziagoarekin atera ziren jokalariak berdegunera. Gola sartzeko lehen aukera garbia etxeko taldeak izan zuen, Chopiren bitartez. Hala ere, Jimenez atezainak gelditzea lortu zuen. Hurrengo aukera guztiak Real Unionenak izan ziren, baina hauei ere zail egin zitzaien gola eskuratzea. Azkenik, 64. minutuan lortu zuen Nacho Sanchezek markagailua beraien alde jartzea. Leioak lagapen txarra egin zion bere atezainari eta Sanchezek hau aprobetxatu zuen baloia bere hanketan edukitzeko eta ate huts batean gola sartzeko.

Neurketa Real Unionen alde erabakiko zela zirudien, baina orduan Leioaren berdinketa etorri zen. 91. minutuan, Jimenezek Galderri egin zion penaltia eta etxeko taldeko Sergio Garciak hau aprobetxatu zuen 1-1ekoa ezartzeko. Hala ere, emaitza ez zen hortan gelditu. Bi minutu beranduago, Real Unionen alde erabaki zen partida. Aguirreri egin zioten penaltia eta horrela, Riverok gola sartzeko aukera izan zuen eta 1-2ko markagailuarekin bukatu zen norgehiagoka.

Horrela, Real Unionek abantaila lortu du RFEF Kopako Fase Autonomikoko finaleko itzulerako neurketarako. Partida hau Stadium Galen jokatuko da, irailaren 14an.

(Argazkia: SD Leioa)

REAL UNIONEK PORROTA JASO ZUEN LAS LLANAS ZELAIAN

Sestaok sartutako bi penaltiekin, 3-1eko emaitzarekin galdu zuen Real Unionek

Real Unionek porrota jaso zuen pasa den larunbatean Las Llanas...

FRAN JUSTO: “GURE ONENA EMAN BEHAR DUGU, MODU PERFEKTUAN ARITZEKO ETA HIRU PUNTUAK ESKURATZEKO”

Real Unionek bihar bisitatuko du Sestao River (20:00), zalerik gabe jokatuko den neurketa ospatzeko

Real Unionek, pasa den asteburuko garaipena...

REAL UNIONEK CORNELLA GARAITU ZUEN GALEN

Alex Cerdák sartutako golari esker, hiru puntuak etxean gelditu ziren

Urtarriletik garaipenik batu gabe egon ondotik, Real Unionek Cornella garaitu...