SANDRA MARTINEZEK ETA UNAI ARROYOK IRABAZI ZUTEN IRUNGO MARATOI ERDIA

10K lasterketan berriz, Ane Taibo eta Ion Garraus izan ziren lehenbiziko postuan helmugaratu zirenak

Irungo Maratoi Erdiaren bostgarren edizioa ospatu zen pasa den igande goizean Irungo erdigunean. 800 korrikalarik hartu zuten parte bertan, aitzineko urteetan baino lasterkari gehiagok. Maratoi Erdiko irabazleak Sandra Martinez eta Unai Arroyo izan ziren, eta 10 kilometroko lasterketakoak berriz, Ane Taibo eta Ion Garraus.

Giro hotzarekin baino euririk gabe ospatu zen 2023ko Irungo Maratoi Erdia. 800 izen-emate izan ziren lasterketan eta horietatik 320 lasterkarik bukatu zuten Maratoi Erdia eta 340 korrikalarik 10K-koa. Kirolariez gain, ikusle aunitz bildu zen errepide bazterretan partehartzaileak animatzeko helburuarekin.

Maratoi Erdiko aurtengo irabazleak Sandra Martinez eta Unai Arroyo izan ziren. Lehendabizikoak, triatloietan espezializatua, 1:27,13ko denboran gurutzatu zuen helmuga eta beraz, emakumeetan irabazlea izan zen, Maria Sanroman (1:30,13) eta Monica Tellechearen (1:35,23) aitzinetik. Gizonezkoetan berriz, nagusitasunarekin eskuratu zuen garaipena Unai Arroyok, probaren errekor berria eginez ere (1:07,59). Bigarren Jose Gomez de Arriba (1:10,38) helmugaratu zen eta hirugarren, Jokin Muñoz (1:12,31).

10 kilometroko lasterketa ere ospatu zen igande goizean eta hemengo irabazleak Ane Taibo eta Ion Garraus izan ziren. Taibok 39:20 minutu behar izan zituen lasterketa osatzeko eta podiumeko lehenengo koskara igan zen, Amagoia Iribar (41:02) eta Lide Azkuerekin (41:30) batera. Gizonezkoetan berriz, Ion Garraus izan zen irabazlea, hamabi urteren ondotik lehiaketara bueltatu zen korrikalaria. 33:05ko denbora egin zuen Garrausek, Asier Landarten (33:16) eta Jon Lorenzoren (33:33) aitzinetik.

ARANTXA AUSAN EUROPAKO TXAPELDUN W50-KO 60 METROKO HESI LASTERKETAN

Abel Castañaresek zilarrezko domina eskuratu zuen M65 kategoriako 8 kilometroko krosean

Europako Master Txapelketa ospatu zen pasa den astean,...

ALEJANDRO ESTEBAN ETA UNAX ERASO LAUGARREN ETA HAMARGARREN ESPAINIAKO JAURTIKETA LUZEKO TXAPELKETAN

Estebanek xabalina-jaurtiketan lortu zuen laugarren postua eta Erasok hamargarren mailu-jaurtiketan

Espainiako Neguko Jaurtiketa Luzeko Txapelketa...

AIMAR OTXOTEKOK IRABAZI DU LESAKAKO V MENDI LASTERKETA

Lesakarrak 2019ko lehen edizioko errekorra hautsi zuen, ordubete eta hamar minutuan osatuz 14 kilometroko ibilbidea

Aimar Otxoteko Larrarte...

CARLA MARTINEZEK ETA LAIA OLASCOAGAK URREZKO ETA BRONTZEZKO DOMINAK ESKURATU DITUZTE ESPAINIAKO 20 URTEZ AZPIKO TXAPELKETAN

Horiez gain, BATeko bertze zazpi atletek hartu dute parte Espainiako Txapelketan

Bidasoa Atletiko Taldeak parte hartze handia izan du...

BIDASOA ATLETIKO TALDEKO MASTERRAK URREZKO LAU DOMINA ESKURATU DITUZTE ESPAINIAKO TXAPELKETAN

Hauez gain, 16 urtez azpiko hiru atleta aritu dira txapelketa berean lehian estreinakoz

Donostian ospatu zen Espainiako Pista Estaliko Master...