SARA VILLASANTEK ETA PIERRE URRUTYK IRABAZI ZUTEN GABONETAKO KROSA

Garaipena eskuratzeaz gain, probaren errekorra ere egin zuten bi lasterkariek

500 izen emate baino gehiagorekin ospatu du aurten Gabonetako Krosa Bidasoa Atletiko Taldeak. Inoiz izan duten parte hartze handienarekin, giro ezinhobean joan zen aurten lasterketa eta lasterkariek ere probaren markak haustea lortu zuten. Hain zuzen ere, Sara Villasantek eta Pierre Urrutyk irabazi zuten lasterketa eta biak ere probaren errekorra lortu zuten.

Nesken artean, Sara Villasaten izan zen helmuga gurutzatzen lehendabizikoa. 17:04ko denborarekin, probaren errekorra egin zuen lasterkariak, Betty Urrutyren (17:35) eta Ane Zabalaren (17:53) aitzinetik. Gizonen kategorian, Pierre Urruty izan zen garailea eta honek ere probaren errekorra hautsi zuen, lasterketa 14:47 minutuetan egin ondotik. Unai Arroyo izan zen bigarren, denbora berarekin, eta Aitor Etxeberria hirugarren (14:58).

Taldeka ere parte hartze handia izan zen, batez ere kategoria mistoan. Hauen artean Los Angeles de Sara taldeak irabazi zuen (Sergio Roman, Gwendal Larque, Ion Garraus eta Sara Villasante). Neskek osatutako taldeetan berriz, Iruning taldea izan zen garaile (Carol Donoso, Oihana Elortegi, Yolanda Fernandez eta Cristina Martin), eta azkenik, gizonen taldeetan RJ Team-ek lortu zuen garaipena (Aitor Etxeberria, Asier Fernandez, Alberto Arberak eta Joritz Etxeberria).

Azkenik, haurrek ere Gabonetako Krosaz gozatzeko aukera eduki zuten. Hemen ere parte hartzea inoiz izan den handiena izan zen. 600 dortsal banatu ziren guztira eta jende andana bildu zen hauen lasterketa ikustera. BATek, gainera, ekitaldi solidarioa egin zuen larunbatean ere eta “Diabetes Cero” elkarteari 720 euro banatu zizkion.

BIDASOA ATLETIKO TALDEKO EMAKUMEEK HIRUGARREN POSTUA ESKURATU DUTE LIGAKO LEHEN HITZORDUAN

Iruñean jokatu zen Ligako lehen jardunaldia eta BATeko emakumeak hirugarren postuan sailkatu ziren, Playas de Castellon eta Pamplona Atletismoren...

MADDALEN JIMENEZ BERATARRAK IRABAZI DU BERE HERRIKO MENDI MARATOI ERDIA

Gizonetan aldiz, Iñaki Olano nagusitu zen beroak baldintzatu zuen lasterketan

Berako XVIII. Mendi Maratoi Erdia ospatu zen pasa den igande goizean,...

ANA PULGARIN ZORTZIGARREN NAZIOARTEKO MARTXA TXAPELKETAN

Carla Martinezek klubeko errekorra hautsi zuen Alacanten 200 metroko lasterketan

Nazioarteko Martxa Txapelketa ospatu zen pasa den apirilaren 6an...

ARANTXA AUSAN EUROPAKO TXAPELDUN W50-KO 60 METROKO HESI LASTERKETAN

Abel Castañaresek zilarrezko domina eskuratu zuen M65 kategoriako 8 kilometroko krosean

Europako Master Txapelketa ospatu zen pasa den astean,...