Irabazteko adina estutu du Bidasoak

BIDASOA: Dejanovic, Cavero (2), Vazquez (3), Cristian (4), Beltza, Portero (2), Kauldi (4), Azkue (11). Zubiria, Crowley (2), Villar (2), Muiña, Bezbradica, Mouriño, Davidovic (4).

CIUDAD REAL: De la Cruz, Herrero (4), Lumbreras (1), Vidal (6), Sanchez (4), Negrete (3), Vazquez. Amaro, Yuste, Espino (1), Fernández (1), Candela (2), Mohino (3), Díaz, Torres (2), Granados (1).

MARKAGAILUA: 3-1, 6-3, 8-7, 10-9, 12-11, 13-13 (atsedenaldia); 16-14, 20-18, 24-20, 31-23, 34-28.

Ezinbestean irabazi beharreko azken partida gainditu du Bidasoa-Irunek. Valladolid eta Zamora aurkari zuzenen kontra ariko da hurrengo bi jardunaldietan. Neurketa horietan, lehen itzulian nagusi izan den berdintasuna apurtu eta ligaren bigarren erdia argitzen hasi daiteke. Behar-beharrezko zuen Bidasoak hitzordu horietara sailkapenean atzean gelditu gabe ailegatzea. Eta lortu du. Azken urratsean, baina, nahi baino gehiago sufritu behar izan du. Maila onenetik urrun gelditu da Bidasoa Ciudad Realen kontrakoan. Ondorioz, estu hartu du aurkariak norgehiagokaren zati handi batean.

Atsedenaldira arte, oreka izan da nagusi, kantxan eta markagailuan. Defentsan ahul samar ibili da talde irundarra, erraztasun handia eman dio arerioari. Epaileen erabakiek ere kalte egin diote. 25.minutuan esaterako, Kauldi eta Beltza kanporatu ditu epaileak, eta lau jokalarirekin utzi du Bidasoa pistan. Horrek giroa berotu du Artalekun, eta aurrerantzean, harmailetatik laguntza jaso dute irundarrek. Azken minutuan gol bateko abantaila hartzea lortu du Ciudad Realek, baina eraso bat gehiago du egin Bidasoak, eta Cristianek 13-13koa jarri du markagailuan.

Aurrekoaren antzeko itxura hartu du bigarren zatiak, lehen minutuetan. 40.ean, etxekoen errenta txikia zen oraindik (20-18). Partidako gol egile nagusia agertu da momentu horretan: Jon Azkue. Hiru gol sartu ditu segidan. Jokaldian bat, zazpi metroko lerrotik bestea, eta kontraerasoan hirugarrena (23-18). Garaipenaren oinarri izan da segida hori. 23-20ra hurbildu da Ciudad Real, azken ahalegin batean. Baina hurrengo partzialak neurketa erabaki du. 45.minututik 50.era lau gol sartu dituzte etxekoek, eta kanpokoek bakarra ere ez. Davidovicek egin du 27-20koa, kontraerasoan. Hortik aurrera, golak elkar trukatu dituzte bi taldeek. Puntuak non geldituko ziren, berriz, erabakita zegoen.

Filialaren garaipen handia

Eskubaloi hitzordu bikoitza izan da arratsaldean Artaleku kiroldegian. Bidasoa B filialak emozioa eman dio Estatuko Lehen Mailari, galdu gabe heldu den Uharte liderra mendean hartu baitu (24-23). Lehen zatian markagailuan atzetik ibili da Irungo taldea. 8-12koarekin hartu dute taldeek aldagelarako bidea. Bigarrenean hobera egin du filialak, lehen berdinketa lortu duen arte (17-17). Azken hamalau minutuetan lehia bizia izan da, eta hamasei segundo falta zirenean erabaki du partida Ander Ruiz piboteak. Balio handiko garaipena izan da Bidasoa Brentzat.

BIDASOA ERREGE KOPAKO FINALERDIETAN

Bidasoa Irunek Caserio Ciudad Real taldeari 43-28 irabazi dio final laurdenetan

Bidasoa Irunek Errege Kopako finalerdietara sailkatzea lortu du,...

JACOBO CUETARA: “ILUSIOZ ETA PRESIORIK GABE GAUDE”

Bidasoa Irunek Errege Kopako Azken Fasea jokatuko du asteburuan, denboraldiari bukaera emateko

Bidasoa Irunek Errege Kopako Azken Fasea jokatuko du...

BIDASOAK GALDU EGIN ZUEN ASOBAL LIGAKO AZKEN JARDUNALDIAN

Cuencak 29-26ko markagailuarekin irabaztea irabazi zion talde horiari, Plenitude ASOBAL Ligan segitzeko helburua lortuz

Bidasoa Irunek galdu egin...

ZAISA BIDASOA IRUN ESPAINIAKO SEKTORE FASEAN

Kadete mailako gizonezkoak Kantabrian egonen dira asteburuan B multzoan Sektore Fasea jokatzen

Zaisa Bidasoa Irun, Bidasoako kadete mailako gizonezkoak,...

JACOBO CUETARA: “TXAPELDUNORDE IZATEAREN ARDURA IZANEN DUGU AZKEN PARTIDUAN”

Bidasoa Irunek Plenitude ASOBAL Ligako azken jardunaldia jokatuko du, Cuencaren kontra eta matematikoki txapeldunordetza lortuta

Plenitude ASOBAL...

BIDASOA IRUN ASOBAL LIGAKO TXAPELDUNORDE

Puerto Saguntoren kontra irabazita, talde irundarrak matematikoki lortu du bigarren postuan sailkatzea, baita Europako txapelketarako sarbidea...