Puntuak banatu dituzte Real Unionek eta Sansek

REAL UNION: Tena, Azkoiti (Gorosabel, 54'), Aimar, Esnaola, Urkizu, Rodellar (Thaylor, 54'), Mikel Alonso, Estrada, Juan, Ozkoidi (Mujika, 85'), Galán.

REAL SOCIEDAD B: Sisniega, Ibarbia, La Peña, Le Normand, Arrieta, Muguruza, Guridi, Gorostidi, Sangalli (Guevara, 71'), Merquelanz (Olaizola, 71'), Jauregi (Sanz, 83').

GOLAK: 0-1: Jauregi (23'). 0-2: Muguruza (50'). 1-2: Estrada (57'). 2-2: Aimar (65').

EPAILEA: López Toca. Txartel horiak: Galán, Azkoiti, Esnaola (Real Union); La Peña, Arrieta (Real Sociedad B).

Zeharo ezberdinak izan dira Galeko derbiaren bi zatiak. Lehenengoan, Reala gehiago izan da. Presio estu batekin, lerro txuribeltzak gainditzeko modua topatu du. Hasi bezain pronto, penaltia egin dio Estradak Sangalliri, baina Muguruzak ez du jaurtiketan asmatu. Bata bestearekin atzetik heldu dira, hala ere, filialaren abaguneak. Azkenean, 23.minutuan, 0-1ekoa sartu du Jauregik, Muguruzaren kontraeraso bat borobilduz. Aukera gehiago ere izan zituen Sansek, eta eraginkortasun faltak soilik ekidin du errenta handiago bat.

Bigarren zatian, irundarrak markagailua iraultzeko asmoz irten badira ere, beste kolpe handi bat jaso dute 50.ean: Muguruzak kanpokoen bigarren gola lortu du. Oso itxura txarra zuen norgehiagokak, baina Real Unionek ez du amorerik eman. Santanaren aldaketa goiztiarrek eragina izan dute, eta pixkanaka nagusituz joan da etxeko taldea. Zortzi minutuko tartean bi gol sartu ditu Unionek. Estrada eta Aimar izan dira golegile, biak buruz. Ordu erdi izan du gero Unionek garaipenaren bila saiatzeko. Hirugarren gola lortzetik gertu izan da, baina puntu bakarra bildu du azkenean.

REAL UNIONEK PUNTU BAT ATERA ZUEN CULTURAL LEONESAREN KONTRAKO PARTIDUTIK

Talde txuribeltzak hutsera berdindu zuen etxean Cultural y Deportiva Leonesa taldearen kontra

Real Unionek hutsera berdindu zuen, pasa den...

FRAN JUSTO: “ETXEAN INDARTSUAK GARA ETA PARTIDU ONA EGIN BEHAR DUGU”

Real Unionek bihar, maiatzaren 4an, jasoko du Cultural y Deportiva Leonesa taldea (19:00), 1924ko Koparen garaipenaren mendeurrenean

Real Union ere...

REAL UNION ROCAK PUNTU BAT ATERA ZUEN ORDIZIAREN KONTRAKO PARTIDURIK

Doladok azken minutuan sartutako penaltiari esker berdindu zuen talde txuribeltzak

Real Unión Roca: Rodríguez; Poirier (Dolado, min. 70),...

REAL UNIONEK EZIN IZAN ZITUEN PUNTUAK BATU TAXOAREN

Benitok sartu zuen bigarren zatian talde txuribeltzaren gola, baina ez zen nahikoa izan Svenssonek sartutako biak berdintzeko

Real Unionek 2-1 galdu...