LEHEN GARAIPENA KORDOBAKO MIGUEL SALAS KANTXAN
Eskubaloia

Bidasoak sendotasun handiarekin 22-28 garaitu zuen Angel Ximenez Avia Puente Genil taldea, historian lehen aldia da Bidasoak Kordobako hirian garaipena lortzen duela

Angel Ximénez Avia Puente Genil (11+11): Álvaro de Hita, Tuá (3), Chispi (3), Rudovic (2), Domenech, Víctor Alonso (4, 2 p.) y Almeida; Costa (3), Moyano (1), Chaparro (1), Jiménez (1), Martín (1) y Castro (3).

Bidasoa Irun (16+12): Xoán Ledo, Zabala (4), Serrano (1), Kauldi (6), Seri, De la Salud (4, 2 p.), Rodrigo Salinas (4); Aldaba (1), Azkue (4, 1 p.), Esteban Salinas (2), Cavero (1), Tesoriere, Paco Barthe y Renaud (1).

Aukera ezinhobea zuen ostiralean Bidasoak Asobal Ligako bigarren postuan sendotzeko, eta aukera primeran profitatu zuten. Jacobo Cuetarak Kordobara bidaiatu baino lehenago aipatu zuen neurketa garrantzitsua izango zela denboraldi bukaera iristear dagoen une honetan taldearen egoera ikusteko, eta taldeak denboraldi osoan zehar bezala, ezinhobe erantzun zuen Angel Ximenez Avia Puente Genil 22-28 garaituz.

Lehen minutuak oso berdinduak izan ziren ordea, erasoak defentsei gainentzen ziren eta hamargarren minutura Bidasoa gol bateko aldearekin iritsi zen (5-6). Ordutik aurrera, Jacobo Cuetararen defentsa kokatu zen eta Puente Genileko erasoak arazo handiagoak izan zituzten golak eskuratzeko. 11.minutuan Julian Ruizek, Bidasoako entrenaitzaile ohiak, hutsartea eskatzera behartuta ikusi zen, izan ere, bi minututan 5-8ra urrundu zen Bidasoa. Etxekoak erreakzionatu zuten eta gol batetara jarri ziren ere, baina atsedenaldira 11-16ko emaitzarekin iritsi zen Bidasoaren alde. Defentsa lan bikaina eta kontraeraso bortitzak baliatu zituzten lehen 30 minutuetan bost goleko aldearekin bukatzeko.

Bigarren zatian etxekoek erritmo handiarekin irtetzea espero zen, baina Bidasoak eskarmentu handia erakutsi zuen eta lehen zatia bukatu bezala hasi zen bigarrena. Bi taldeek gol batzuk jarraian eskuratu ondoren, Bidasoak berriro ere errenta eroso bat lortu zuen, 14-21 hain zuzen eta Julian Ruiz sutan, hutsartea eskatu zuen berrriz. Berandu zen erreakzionatzeko eta ordurako Bidasoak kruzero martxa abian zuen, neurketa bukatzeko hamar minuturen faltan, hamar goleko aldea zuten markagailuan (16-26). Barthe eta Tesorieren defentsak eragin handia izan zuen alde hau lortzeko, baita Xoan Ledoren lanak ere. Azkenean 22-28 bukatu zen partidua, bi puntu gehiagorekin, 34rekin eta Asobal Ligako bigarren postuan sendotuta.

Esan bezala, asteburu honetan ez da Asobal Liga jokatuko, Errege Kopako fase finala jokatuko du Liberbanc Ciudad Encantada Cuencaren aurka, 18.30etan eta ETB1en bidez ikusteko aukera izango da.

JACOBO CUETARA: “NEURKETA BEREZIA IZANEN DA, BAINA TXAPELDUNORDETZA LORTU BEHAR DUGU DENAREN GAINETIK”
Eskubaloia

Bidasoak Puerto Sagunto jasoko du larunbatean (maiatzaren 18an) Artalekun, etxean jokatuko duen azken partiduan

Bidasoa Irunek Plenitude ASOBAL...

CIUDAD REAL IZANEN DA BIDASOAREN AURKARIA ERREGE KOPAKO FINAL LAURDENETAN
Eskubaloia

Maiatzaren 31n ospatuko da neurketa Jaengo Olivo Arenan

Bidasoa Irunek ID Energy Caserio Ciudad Real taldearen kontra jokatuko du 2023/2024 Errege Kopako...

BIDASOA IRUNEK EUROPAKO IBILBIDEARI BERREKINEN DIO HELDU DEN DENBORALDIAN
Eskubaloia

Talde horiaren hamazazpigarren partehartzea izanen da EHF European Leaguen

Bidasoa Irunek pasa den asteburuan lortu zuen aurtengo denboraldiko helburu...

EÑAUT URUÑUELA DA CD BIDASOAREN EMAKUMEEN ARLOAREN KOORDINATZAILE BERRIA
Eskubaloia

Emakumezkoen eskubaloia maila guztietan indartzeko erronka duela argitu du klubak

C.D. Bidasoak emakumezkoen eskubaloiarekin zuen zor historikoa...

BIDASOAK EZIN IZAN ZUEN BADA HUESCA GARAITU
Eskubaloia

Talde irundarrak 32-29 galdu zuen eta txapeldunordetza irabazteko lehen aukera galdu zuen

Bidasoak Bada Huescaren kontra galdu egin zuen pasa den...

JACOBO CUETARA: “TXAPELDUNORTZEA LORTZEKO AUKERA DUGU ETA APROBETXATU BEHAR DUGU”