ERAKUSTALDIA ETA LIDERGOA

IK Savehofek ere Artalekutik porrotarekin bueltatu zen Suediara, ordurarte multzoko liderra zena, aise garaitu zuen Bidasoak (39-23)

39 – Bidasoa Irun (18+21): Xoán Ledo (p.), Cavero, Crowley (1), Esteban Salinas (3), Rodrigo Salinas (7, 2 penalti), Azkue (8, 1p), Rudy Seri (4); Rangel Luan (p.s.), Orbović, Zabala (4), Odriozola (3), Serrano (3), De la Salud (1), Renaud-David (5, 1 p.), Tesoriere eta Matheus da Silva.

23 – IK Sävehof (12+11): Björgvinsson (p.), Aga Eck (1), Brännberger (1), Salihi (3), Sunajko (1), Edvardsson (3), Karlsson (4, 1 penalti); Berlin (2), Koncz (1), Blanche (5), Wedberg (1 p.), Möller (p.s.), Bogojevic eta Spante (1).

Eguerdian sekulako garaipena eta emanaldi garrantzitsua eman du Bidasoak IK Savehof talde suediarra 39-23 garaituz, bi puntu hauekin, berriro ere C multzoko lidergora bueltatzen da Jacobo Cuetararen taldea. Garaipen sendoa lortu arren, lehen zatia nahiko berdindua izan zen. Atsedenaldira sei goleko errentarekin iritsi zen Bidasoa, baina lehenago, neurketako errentak estuagoak ziren. 21.minutuan Mikel Zabalak 13-8koa ezarri zuen, ondoren kanpoko taldea 14-12ra hurbildu zen 24.minutuan, baina ordutik Bidasoak norgehiagokako agintea hartu eta esan bezala, sei goleko abantailarekin lehen 30 minutuak amaierara iritsi ziren.

Bigarren zatian, Bidasoak sekulako defentsa burutu zuen, lehen bost minutuetan ez zuen golik jaso, Xoan Ledok beste behin bikain defendatu zuen talde irundarraren atea. Savehofek gola sartu zuenerako Bidasoaren errenta zortzi goletara igo zen (21-12, 34.minutuan), berandu edozein erreakziorako. Talde irundarra oso eroso zebilen Artalekuko kantxan eta abantailak areagotuz joan ziren neurketa 39-23 bukatu arte, 16 goleko errenta ordura arte multzoko liderra zenaren aurka. Bidoasoak momentuz egiten ari den denboraldia txapela kentzekoa dudarik gabe. Neurketako jokalaririk nabarmenenak Jon Azkue eta Rodrigo Salinas izan ziren, zortzi eta zazpi gol erdietsi zituzten hurrenez hurren.

Neurketa honekin Velux EHF Champions Leagueko multzoko fasearen lehen itzulia bukatu da eta Bidasoa 9 punturekin multzoko posturik gorenean aurkitzen da. Lehiaketa datorren urriaren 30ean itzuliko da, Bidasoak beti zaila den Valladoliden kantxan jokatuko du orduan, izan ere, aste honetan selekzioen txanda izango da. Jon Azkue, Kauldi Odriozola eta Xoan Ledo Espainiako selekzioarekin arituko dira eta Matheus Da Silva eta Rangel Luan Brasildarrarekin.

BIDASOAK BOST PUNTURA IREKI DU HIRUGARREN SAILKATUAREKIKO TARTEA

34-23ko markagailua erdietsi zuen talde irundarrak Frigorificos del Morrazoren kontra atzo Artalekun

Bidasoa Irunek bertze bi puntu garrantzitsu...

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...