SARAKO IZARRA NAGUSI PLAIAUNDIN
Errugbia

Lapurtarrek, ez ohiko moduan etxean, Txingudi Errugbi Kluba 21-5 gailendu zen. Neurketa uste baino estuago joan zen atsedenaldira, bidasoatarrek aurre egin zioten Sarako Izarrari.

Ezohiko moduan, normalean Txingudi Errubli Klubak jokatzen duen zelaian etxean jokatu zuen Sarako Izarrak. Egoerak behartuta eta Covid-19 protokolak haintzat harturik, Euskal Errugbi Federazioak Sarako Izarra hegoaldean jokatzera behartu zuten; horregatik, asteburuan, Sarako Izarrak etxean bezala lehiatu zen Plaiaundin.

Lehen zatia nahiko berdindua izan zen arren, Sarako Izarra oso indartsu hasi zuen neurketa. Oso talde gaztea bada ere, esperientzia handiko jokalariak ditu talde lapurtarrak; izan ere, bertako jokalariak oso gazte zirela hasi ziren errugbian jokatzen. Dena dela, Txingudi Errugbi Klubak egindako zigor-kolpeak baliatuta, 7-0ekoa egitea lortu zuten.

Kolpe gogorra izan zen bidasotarrentzat, baina kikildu ezean, aurre egin zioten transformazio bizkor horri. Markagailua estreinatzeko hainbat aukera izan ostean, 14.minutuan, mele on baten ostetik Adur Manterolak entsegua erdietsi zuen (7-5). Ordutik, Txingudi Errugbi Klubak neurketako agintea hartu zuen, baina aukerak lortzeko eraginkortasun handirik gabe, atsedenaldira 7-5ekoarekin iritsi ziren bi taldeak.

Atsedenaldian bi taldeek aldaketak egitera behartuak ikusi ziren, lehen jardunaldiko garaipena erdietsi nahi zuten biek, baina Sarako Izarrak, minutuak aurrera egin ahala, egun talde sendoagoa dela demostratu zuen. Neurketa oraindik berdinduta zegoelarik, neurketako epaileak jokalari bat gutxiagorekin utzi zuen Txingudi Errugbi Kluba (14 jokalarirekin) eta akatsa garesti ordaindu zuten. Sarako Izarrak ‘touch’ baten ondoren, eguneko bigarren transformazioa gauzatu zuen eta aldea 14-5era handitu zuten. Hala ere, talde bidasotarrak borrokan jarraitu zuen, aurrera egiten saiatu ziren, baina Sarako defentsak lerroak bikain mantendu zituen. 75.minutuan, neurketaren amaieran, Sarako Izarrak jokaldi paregabea burutu zuen eta amaierako 21-5a ezarri zuen.

Nahiz eta emaitza esperotakoa ez izan, Txingudi Errugbi Klubak talde zail eta on baten aurka aurpegia eman eta Euskadiko Senior Ligan buruhauste asko eman ditzakela demostratu zuen. Eraberritzen taldea maila handiko errugbia burutzeko kapazak direla erakutsi dezakete deboraldi honetan.

PLAY-OFFA JOKOAN IZANEN DU ZAISA TXINGUDIK ASTEBURUAN
Errugbia

Txingudi Rugby Klubeko senior mailako gizonezkoek Plaiaundin jasoko dute Gaztedi B Ligako azken jardunaldia jokatzeko

Denboraldiko helburu nagusia...

ZAISA TXINGUDIK PORROTA JASO ZUEN ZORNOTZAN
Errugbia

Mugako taldeak ezin izan zuten Urgozo garaitu eta 38-3ko markagailuarekin galdu zuen

Txingudi Rugby Klubeko senior mailako gizonezkoek, Zaisa...

ZAISA TXINGUDIK URGOZO BISITATUKO DU IGANDE HONETAN
Errugbia

Txingudi Rugby Klubeko gizonezkoak sailkapeneko hirugarren postua ziurtatzeko helburuarekin joanen dira liderraren etxera

Txingudi Rugby Klubeko...

PLAIAUNDI ERRUGBIAREN ERDIGUNE BILAKATU ZEN ASTEBURUAN
Errugbia

Biok Experiential Shopping Txingudi Badia eskolarteko nazioarteko txapelketa arrakastaz ospatu zen bigarren urtez segidan

Eguraldia lagun zutela,...

ERRUGBIKO TXINGUDI BADIA TXAPELKETA ASTEBURU HONETAN OSPATUKO DA
Errugbia

200 errugbilari gazte bilduko dira Plaiaundin apirilaren 6an bigarren aldiz ospatuko den eskolarteko txapelketan