Txapeldun izan da Real Union mendeurrenaren urtean

REAL UNION: Otermin, Azkoiti, Arzamendi, Esnaola, Morcillo, Rodellar, Romo (Alonso, 46'), Mujika (Urkizu, 74'), Juan Domínguez (Goikoetxea, 80'), Seguin, Saizar.

CASTELLó: Alex, Borja Gracia, Pablo Suárez, Vázquez, Juanra, Miki (Pruden, 51'), Gaby (Pino, 60'), Castells, Negredo (Yagüe, 65'), Rubén Suárez, Canadell.

GOLAK: 1-0: Mujika (3'); 2-0: Mikel Alonso (72'); 3-0: Goikoetxea (91').

EPAILEA: Mateos Martín.

Federazio Kopako irabazle ukaezina da Real Union. Nagusitasunez menderatu du Castelló finalean. Joanekoan abantaila hartu ondoren, azken kolpea ematea falta zitzaien txuribeltzei. Hasieratik erakutsi dute irabazteko asmoa. 3. minutuan 1-0ekoa egin du Mujikak. Juan Domínguezek eman dio pasea, ezker hegalean bi aurkari gainditu ondoren. 6.ean Mujikak berak bigarrena egiteko aukera izan du korner batean, baina atezainak gelditu du burukada. Lau minutu beranduago, Rodellarrek ezustekoa eman du, langan jo baitu bere jaurtiketak. Castellóren lehen saiakera Rubén Suárez beteranoaren eskutik iritsi da, 14.minutuan. Oterminek harrapatu du baloia. Hasiera biziaren ondoren, norgehiagoka baretu egin da. Union izan da baloiaren jabe atsedenaldira arte. Eroso ibili da, jokoa lantzen.

Bigarren zatian estutzen hasi da Castelló, markagailua berdintzeko asmoz. Arriskua sortu duen arren, gol aukera argirik ez du izan. Minutuek aurrera egin ahala, agintea berreskuratuz joan da Real Union. Arzamendik bigarrena egiteko abagunea izan du, Seguinek ezker aldetik ateratako faltan. Kanpora bidali du baloia, buruz. Hiru minutu beranduago, Mikel Alonsok ez du hutsik egin. Juan Domínguezen pase bikaina jaso du, oztoporik gabe egin du aurrera, eta atezaina gainditzen asmatu du. Bigarren golak etxeko taldea indartu du. Castellók berriz, behera egin du nabarmen. Festaren parte izan da neurketaren amaiera. Juan Domínguezek bere partida ona borobiltzeko aukera izan du, baina aurkariak atzean utzi ondoren, erabaki okerra hartu du. Atezainak urrundu du baselina saiakera. Luzapenean, hirugarren gola sartu du Iñaki Goikoetxeak. Falta baten aldaratzean bidali du baloia sarera, ospakizunari atea irekitzeko.

Irudi historikoak utzi ditu finalaren ondokoak. Xabier Oterminek, Real Unionekin partida gehien egin dituen jokalariak jaso du Federazio Kopa. Taldekideekin elkarbanatu du ondoren, Galeko zelaian egindako ospakizunean. Prentsaurrekoan, bere laguntzaile guztiekin irten da Aitor Zulaika entrenatzailea, eta Kopan parte hartu duten 29 jokalariak gogoratu ditu, banan-banan. Josu Ibarbia, Alex Iriondo eta Iñigo Urbieta azpimarratu ditu, Kopan maila handia eman duten arren, finalean jokatzeko aukerarik izan ez dutelako. Taldearen indarra azpimarratu du, eta lanean jarraitzeko konpromisoa hartu du, aurtengo liga bukatzerakoan Galen festa gehiago izan daitezen. Palmaresa puztu du Real Union historikoak 2015eko Federazio Koparekin.

REAL UNIONEK PORROTA JASO ZUEN LAS LLANAS ZELAIAN

Sestaok sartutako bi penaltiekin, 3-1eko emaitzarekin galdu zuen Real Unionek

Real Unionek porrota jaso zuen pasa den larunbatean Las Llanas...

FRAN JUSTO: “GURE ONENA EMAN BEHAR DUGU, MODU PERFEKTUAN ARITZEKO ETA HIRU PUNTUAK ESKURATZEKO”

Real Unionek bihar bisitatuko du Sestao River (20:00), zalerik gabe jokatuko den neurketa ospatzeko

Real Unionek, pasa den asteburuko garaipena...

REAL UNIONEK CORNELLA GARAITU ZUEN GALEN

Alex Cerdák sartutako golari esker, hiru puntuak etxean gelditu ziren

Urtarriletik garaipenik batu gabe egon ondotik, Real Unionek Cornella garaitu...