ASOBAL LIGAKO BIGARRENAK!

Denboraldia amaitzeko jardunaldi baten faltan, Bidasoak Logroñon historia egin du garaipenaren bitartez Asobal Ligako bigarren postua ziurtatu eta gero. 1993-1994 urtetik horrelakorik lortzen ez zenik

26– BM. Logroño La Rioja (15+11): Sergey Hernández (p), Ilic (4), Javier Muñoz (5,1p), Moreira (3), Kukic (4), Del Arco (2), Garciandia (4), Sánchez Migallón, Balenciaga (3), Fekete (1) y Scott.

28– Bidasoa Irun (13+15): Xoán Ledo (p)(1), Cavero (2), Mikel Zabala, Iker Serrano, Paco Barthe (5), Tesoriere, Seri (4), Kauldi (4,1p), Esteban Salinas (1), De la Salud (4), Leo Renaud (5) y Rodrigo Salinas (2).

Bidasoak Asobal Ligako bigarren sailkatu bezala denboraldia bukatzea ziurtatu du etxetik kanpo ligako hirugarrena den Balonmano Logroño La Rioja 26-28 mendean hartuz. Bidasoako 300 zale inguru bertaratu ziren Errioxara eta sekulako jaia antolatu zuten norgehiagoka bukatu eta gutxira.

Etxeko taldea abiada bortitzean hasi zuen norgehiagoka eta azkar 3-0eko partziala lortu zuen. Jacobok argi ikusi zuen neurketa gelditu beharra zuela eta zortzigarren minutuan markagailuak 6-3 adierazten zuela hutsartea eskatu zuen. Ordutik aurrera, Bidasoak lau gol atzetik egon bazen ere, errentak gol batetara murriztea lortu zuen (10-9, 19.minutuan). Baina atsedenaldira iritsi aurretik, Balonmano Logroño La Riojak bi gol errenkadan sartu zituen eta beraz, dena jokatzeke aldageletara 15-13koarekin joan ziren bi taldeak.

Bigarren zatiko aginte makila berriro ere etxeko taldeak hartu zuen. Neurketa irabaztera irten ziren, horrela, lehen zatian izandako errenta nagusia gainditu zuten bost goleko errenta lortuz (21-16, 39.min). Hala ere, Bidasoak buru hotz zuela bere lana egiten jarraitu du eta 22-17koaren ondoren, Paco Barthe ikusgarri baten gidaritzapean eta Xoan Ledo seguru bati esker markagailua irauli zuen. 1-9ko partzial ikaragarri bat erdietsi zuten Jacobo Cuetararen mutilek eta partiduan zehar lehen aldiz, 23-25 aurretik jarri ziren markagailuan. Hamar minutu geratzen ziren neurketa bukatzeko eta bi goleko errenta bikain kudeatu zuten irundarrek amaieran 26-28koarekin partidua bukatzeko.

Garaipen honekin, Bidasoak bigarren itzulian etxetik kanpo jokatutako neurketa guztiak irabazi ditu, 43 puntu eskuratzera iritsi da eta 40 punturekin Balonmano Logroño La Rioja atzean uzten du matematikoki Asobal Ligako bigarren postua matematikoki lortuta. Txapeldunordea bada ere, bigarren postu honek txapeldunaren zaporea uzten du.

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...