BARTZELONA SLEKEZIOA DA
Eskubaloia

Lehen bukatzeko, porrot mingarria jaso du Jacobo Cuetararen taldeak. Hori bai, Asobal Ligako 2.bezala eta Asobal zein Errege Kopako sailkatze-txartelak ziurtatuta.

Bartzelona beste galaxia batean aurkitzen den taldea da. Europan zaila du gauzak zailak jartzen dizkion aurkariaren aurka lehiatzeko. Asobal Ligan, are eta zailtasun gehiago ditu; hain zuzen ere, Artalekun Asobal Ligako lehen bi sailkatuak lehiatu dira eta Xavi Pascualek zuzentzen duen taldeak (27-37) Bidasoa txikitu du. Lehen zatitik, neurketa erabakita utzi du. Bartzelona oso garaia den taldea da, azken egunetako Matheus Da Silvaren eta Dan Racotearen, taldeko bi gizon garaienen, bajaek min handia egin die kanpoko jokalariak defendatzeko unean.

Neurketaren prebian, Jacobo Cuetarak abisatu zuen, “Bartzelonako jokalariak sasoi betean eta Final Fourreko deialdian sartzeko anbizioarekin etorriko dira Artalekura”. Esan eta egin. Neurketa oso indartsu hasi dute Xavi Pascualen jokalariek, 5.minutuan 2-4 aurreratu dira eta 0-5eko partzial goiztiarra baliatuta, 3-9 urrundu dira markagailuan. Jacobo Cuetarak hutsartea eskatzera behartuta ikusi da, Bidasoa, gutxi bada ere, erasoan eta defentsan egonkortu da eta Cavero zein Serranoren golek partiduan mantendu dute. Hala ere, Bartzelonak ondo baliatu du duen plantel luzea. Hasieran Palmarsonek eta Dika Memek gol-kopuru handiena erdietsi badituzte, ondoren, Ludovic Fabregasek erreleboa hartu eta hiru gol jarraian egin ditu. Bidasoa, beti ere, neurketan zentratua izan da, baina Bartzelonaren aurka gutxi dago egiteko. Salinasek eta Kauldi hiru bider, Bidasoa 12 goletara hauspotu dute. Hori bai, N’Guessanen 3 golek 12-20 urrundu dute markagailua. Kevin Mollerrek atepean egindako lana azpimarratzekoa izan da ere bai. Lehen zatian, maila handiko 6 geldiketa gauzatu ditu (orotara, 14 gauzatu ditu).

Bidasoa ezinezkoak diruditen balentriak gauzatzera ohitutak gaitu; gaurkoa, aldiz, benetan ezinezkoa izan da. Alabaina, Bidasoak ez du amore eman eta bigarren zatiko lehen minutuetan aurrez-aurre ekin dio Bartzeloren atea zulatu lanetan. Gutxi iraun dute Azkue eta Zabalaren bi golek, Aleix Gomezen, Memen eta Raul Entrerriosen golen bitartez, 11 goleko errenta lortu du Bartzelonak (14-25). Luka Cindricen golak hauspotuta, 12 goleko abantaila nagusia lortu du ere bai Bartzelonak eta Jacobo Cuetarak, neurketa gelditzeko intentzioarekin, hutsarte berri bat eskatu du (18-31, 40.minutuan). Zifra horietan mantendu da neurketa, Bidasoak saiakerak egin ditu aldea murriztu eta markagailuan gerturatzeko, baina Bartzelonak izugarrizko botorea duela demostratu du neurketa osoan zehar. Azkenean, Bidasoa 10 goletara hurbiltzeko gaitasuna izan du, Mikel Zabala eibartarrak egin du neurketako azken gola. Xoan Ledo, bigarren zatian, Bidasoaren atea defendatzen aritu da eta Jose Manuel Sierrak baino egun hobea izan du. Bigarren zatian, 8 geldiketa gauzatu ditu.

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”
Eskubaloia

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN
Eskubaloia

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK
Eskubaloia

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...

JACOBO CUETARA: “GURE ERRENDIMENDUAREN ETA ZALEEN ARTEKO ELKARTASUNAK FRUITUAK EMAN BEHAR DITU”
Eskubaloia

Aste lanpetu bati bukaera emateko, Bidasoa Irunek Blendio Sinfin taldea jasoko du bihar, apirilaren 13an, Artalekun

Aste gogorra izan du Bidasoa...

BIDASOA ERREGE KOPAKO AZKEN FASEAN
Eskubaloia

Fundacion Agustinos Alicante taldea gainditu zuen atzo talde horiak txapelketako hirugarren kanporaketan

Bidasoa Irun Errege Kopako azken faserako...

BIDASOAK PUNTU BAT ATERA ZUEN GRANOLLERSEN KONTRAKO PARTIDUTIK
Eskubaloia

Jacobo Cuetararen mutilek 30-30eko markagailua erdietsi zuten beraien aurkari zuzena den taldearen kontra

Bidasoak puntu garrantzitsua eskuratu zuen...