EUSKAL DERBI SUFRITUA BIDASOARENTZAT

Bidasoa neurketa osoan zehar galtzen joan den arren, Anaitasunak zuen 5 goleko aldea irauli du azken 7 minutuetan eta bi puntuak Irunera eraman dituzte (26-27)

26 - Helvetia Anaitasuna: Bols (Cancio); Etxeberría, Aitor García (3), Juan Del Arco (3), Izquierdo (1), Torriko (6, 2p.), Ganuza (1); Gastón (1), Bazán (5), Edu (4), Meoki, Héctor González, Chocarro (2), Fischer eta Dashko.

27 - Bidasoa Irun: Ledo (Sierra); Racotea (1), Zabala, Kauldi (5), Serrano, Tesoriere, Bonanno; Crowley (1), Tao (1), Aginagalde (4), Salinas (3), De La Salud (5 , 3p.), Azkue (7) eta Da Silva.

Bidasoak gol batengatik irabazi dio Iruñako Anaitasunari (26-27), etxekoek neurketa kontrolpean izan dute 60 minutuetan zehar, baina azkenean garaipenak ihes egin die, partidaren zati handi batean zenbait golen aldearekin irabazi eta gero. Bidasoa zen norgehiagoka irabazteko faboritoa, baina Anaitasunak erakutsi du Katedralean irabazteko talde gogorra dela, hain zuzen, talde irundarra ez da 16.minutura arte markagailuan aurretik jarri.

Minutuek aurrera egin ahala, Anaitasunak bere jokoarekin markagailuan agintzen jarraitu du, Juan Del Arco partiduko jokalari onenetarikoa izan da, baita Marcos Cancio atezaina ere. Bidasoak ezin izan du Anaitasunaren erritmoa berdindu, horrela, atsedenaldira etxekoak iritsi dira markagailuan aurretik (15-12).

Atsedenaldiaren ostean, Anaitasunak bereari jarraitu dio. Bidasoak partidari lotzeko modurik aurkitzen ez zuen bitartean, Quique Dominguezen mutilek golak sartzen jarraitu dute Torriko on batekin, Aitor Garciak erdian egin duen lan bikainarekin batera. Ordea, azken minutuetan Bidasoak garaipena lortzeko aukera gehiago izan ditu Apurka-apurka, talde irundarra hurbildu egin da markagailura, eta partida amaitzeko 3 minutu falta zirenean, Bidasoak berdindu egin du neurketa. Anaitasuna urduri jarria da, Bidasoak inoiz ez bezla estutu du defentsan eta Julen Aginagaldek, azkenean, 26-27ko behin betiko gola egin du. Irundarrak zoratzen bukatu dute, aldiz, iruindarrak, oso triste eta nekatuta. Finean, Bidasoak garaipen berri bat lortuta, Sacyr Asobal Ligako lehen bi jardunaldietan 4 puntu erdietsi ditu.

JACOBO CUETARA: “ANAITASUNAREN KONTRAKO DERBIA BETI OSO PAREKATUA IZATEN DA”

Bidasoa Irunen ortzirale honetan (martxoaren 29an) jasoko du etxean Anaitasuna, euskal derbia jokatzeko

Bidasoa Irun etxera bueltatuko da asteburu...

AGUSTINOS ALICANTE IZANEN DA BIDASOAREN AURKARIA ERREGE KOPAKO KANPORAKETAN

Apirilaren 10ean ospatuko dute bi taldeek hirugarren kanporaketa partida bakarrean

Agustinos Alicante izanen da Bidasoa Irunen aurkaria apirilaren 10ean...

BIDASOAK PORROTA JASO ZUEN NAVAN

Bigarren zatian aukera izan zuen talde horiak puntuak eskuratzeko, baina azkenik gol bakarrarengatik ihes egin zion garaipenak

Bidasoak ezin izan...

HONDARRIBIA ESKUBALOIAK BERE ZUZENDARITZA BATZORDEA BERRITU DU

Ibilbide berri honetan, CD Bidasoako presidenteak, Gurutz Aginagaldek, bere babesa adierazi nahi izan du eta 2019ko udatik dauden harremanak...

JACOBO CUETARA: “SENDO AZALDU BEHAR GARA, DEFENTSAN ONGI EGON ETA KONSTANTE IZAN”

Bidasoa Irunek Viveros Herol BM Nava taldea bisitatuko du larunbatean 21:00etan

Bidasoa Irunek Plenitude ASOBAL Ligari segida emanen dio asteburu...

BM BIDASOA IRUN EUSKADIKO JUBENIL TXAPELKETAKO TXAPELDUNORDE

Irundarrek Balonmano Barakaldo A taldea izan zuten aitzinean finalean, eta 24-23ko markagailuarekin irabazi zuten bizkaitarrek