GELDIUNEA ONDOREN GARAIPEN GARRANTZITSUA
Eskubaloia

Bidasoak Balonmano Sin Fin 32-27 mendean hartu du eta Asobal Ligako bigarren postuari sendo eusten dio

32 – Bidasoa-Irun (16 +16): Rangel (p), Zabala (6), Kauldi (3), Serrano (3), Barthe (2), Rodrigo Salinas (6), Tesoriere (1), –hasierako zazpikoa-, Ledo (p.s.), Cavero, Aldaba, Esteban Salinas (1), De la Salud (5, de pen.), Renaud (1) y Seri (4).

27 – Blendio Sinfín (15+12): Ibáñez (p), Plá (4), Postigo, Da Silva (6), Herrero Lon (5), Vallés (6, 1 de pen.), Iglesias –hasierako zazpikoa-, Salvarrey (p.s.), Muñiz (1), Rubio, Valverde,Torriko, Lastra, Sola, Basualdo y Dimitrievski (5, 1 de pen.).

Lan handia burutu behar izan zuen atzo Bidasoak Balonmano Sin Fini 32-27 irabazteko. Garaipena bigarren zatian bikain aritu ondoren itxi zuten, izan ere, neurketako lehen minutuetan santanderrekoak nagusi izan ziren. Mikel Zabala, Rudy Seri eta Xoan Ledo izan ziren neurketako jokalaririk onenak.

Lehen zatian Bidasoak erritmo falta zuela argi geratu zen. Selekzioetako bajak eta zaurituak medio zailtasunak izan ditu azken asteetan entrenamenduak fundamentuz prestatzeko eta esan bezala, neurketako lehen minutuetan erritmo falta nabaria zen. Taldea ez zegoen eroso, 12.minutuan 4-7koarekin kontran Jacobo Cuetara hutsarte bat eskatzera behartuta ikusi zen, baina errekazioa ez zen 25.minutuarte iritsi. Are gehiago, talde kanpotarrak lau goleko errenta izan zuen ere, hala nola, 4-8 13.minutuan eta 7-11 18.minutuan. Orduan heldu zen Bidasoaren jokorik onena, beti bezala defentsako lan bikain batean oinarrituta. 26.minutuan Rudy Seriren gol batek 13na berdindu zuen neurketa eta minutu batzuk geroago, Sergio de la Saludek gol bateko errenta ezarri zuen (14-13, 27.minutuan). Atsedenaldira iritsi baino segundu batzuk lehenago, Paco Barthek 15-14koa ezarri zuen.

Aldageletatik bueltan Bidasoak lehen zatiko azken minutuetako bide beretik jarraitu zuen. Defentsako lan onak eta pixkanaka pixkanaka markagailuan tartea irikitzen joatea ahalbidetu zuen, lehen sei minutuetan lau goleko errenta eskuratu zuen (22-18, 36.minutuan). Orain bai, Bidasoa neurketan eroso sentitzen zen, ez zen hasierako taldea eta norgehiagoka bukatzeko 10 minuturen faltan Rodrigo Salinasen gol batek zazpi goleko aldea ezarri zuen (29-22). Txalo artean bukatu zen neurketa, 1500 pertsona inguru izan ziren Artalekuko eserlekuetan eta 32-27ko emaitzarekin neurketa amaitu zen.

Garaipen honen bitartez, Bidasoa Asobal Ligako bigarren sailkatua izaten jarraitzen du, hori bai bi puntu gehituta, 36rekin eta Ademar de Leonekiko lau puntutara. Bidasoatarren hurrengo arerioa Bada Huesca taldea izango da, apirilaren 28an igandean etxetik kanpo.

BIDASOA IRUN EUSKAL KOPA IRABAZLE BEDERATZIGARRENEZ SEGIDAN
Eskubaloia

Erromoko Eskubaloiaren kontra aritu ziren finalean eta 20-41ko markagailuan gainditu zituzten ermuarrak

Bidasoa Irunek Euskal Kopako finalean...

JACOBO CUETARA: “NEURKETA ZAILA ETA GARRANTZITSUA IZAN DAITEKE SAILKAPENEKO BIGARREN POSTUARI BEGIRA”
Eskubaloia

Euskal Kopa bereganatu ondotik, Bidasoa Irunek Frigorificos del Morrazo jasoko du bihar (apirilaren 26an) Artalekun

Bidasoa Irunek Euskal Kopa...

BIDASOAK LEONEN UTZI ZITUEN PUNTUAK
Eskubaloia

Jacobo Cuetararen mutilek ezin izan zuten Ademar Leon garaitu eta 33-32ko markagailuarekin galdu zuten bertan

Bidasoa Irunek 33-32ko...

JACOBO CUETARA: “LEON BIGARREN ITZULIKO TALDERIK ONENETAKOA DA, ETXEAN BATEZ ERE, ETA ZAILA IZANEN DA GARAIPENA LORTZEA”
Eskubaloia

Bidasoa Irunek Ademar Leon bisitatuko du igande honetan, apirilaren 21ean, 17:00etan

Bidasoa Irunek Ademar Leonen kontrako partidua jokatuko du...

MUNDUKO ESKUBALOI TXAPELKETA IRUNEN OSPATUKO DA 2029AN
Eskubaloia

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi Txapelketaren egoitza izendatu zuten atzo Parisen

Irun 2029ko Emakumezkoen Munduko Eskubaloi...

BIGARREN POSTUAN EGONKORTZEKO AITZINERA PAUSU BERRI BAT EMAN DU BIDASOAK
Eskubaloia

Blendio Sinfinen kontra 36-24ko emaitzarekin irabazi zuen talde horiak Artalekun

Bidasoa Irunek garaipena eskuratu zuen pasa den larunbatean etxean,...