LEHEN AUKERAN FEDERAZIO KOPATIK KANPORATUAK

Real Unionek 1-0 galdu du Hirugarren Mailako Balmasedaren aurka eta Federazio Kopako lehen aukeran kanporatuak izan dira.

Lehen aukeran eliminatuta geratu da Real Union Federazio Kopatik, Balmasedako La Baluga futbol zelaian aritu dira eta 1-0 garaitu du etxeko taldeak. Lehen zati petrala egin du talde txuribeltzak, eta bigarrenean, zerbait hobeto aritu badira ere, ezin izan diote erantzunik eman Arkarazok egindako golari. Dudarik gabe, Aitor Zulaikaren proiektu berriak ez du pentsatutako hasiera izan.

Real Unionek zailtasun handiak izan ditu La Balugako kondizioetara ohitzeko, baloia atzetik ateratzeko zailtasunak izan zituzten eta horrek, guztiz behartu zuen talde irundarraren jokoa. Balmasedak, ordea, gora egin du eta estu hartu dute talde irundarra presioan, arrisku sentsazio handiagoa izan dute etxekoak lehen zati osoan zehar. Hain zuzen, Real Unioneko jokalari ohiak, Lambarrik, 5.minutuan bertan behera geratu den gol bat egin du. 12.minutuan aukera berri bat izan du Lambarrik, baina oraingoan ez du baloia sareetara bidali.

Real Unionek saiakera batzuk egin ditu gola eskuratu nahian, baina Donoso eta Galanen jaurtiketek ez dute arriskuan jarri Balmasedaren atezaina. Berriro ere, Balmaseda izan zen gola eskuratzetik hurbilena egon den taldea, Ruben Garciaren falta jaurtiketa arriskutsi bat ozta-ozta ez da Txustaren atean sartu.

Real Union ez da fin ibili lehen zatian, baina Anatz Elizondok gidatutako jokaldi batean, Kun Temenuzkhovi pasa dio baloia eta honek egindako jaurtiketa zutoinean jo du. Kunena izan da Real Unionek gola sartzeko izan duen aukerarik garbiena.

Atsedenalditik bueltan, Real Unionek baloi jabetza handiagoa izan du, aukera arriskutsurik sortu gabe Balmasedako zelaian jokatzen hasi da pixkanaka. Kunek, berriro ere, bi aukera izan ditu gola egiteko, baina ezin izan du Balmasedako Kevin atezaina gainditu. Mintuak aurrera egin ahala, Real Unionek norgehiagokaren kontrola galtzen joan da, aldaketek ez dute eragin handirik izan eta aukera handirik sortu gabe, Balmasedaren korner jaurtiketa batetik Arkarazoren gola iritsi da 78.minutuan.

Real Unionek ez du errakzionatzeko gaitasunik erakutsi, are gehiago, bigarrena jasotzeko aukerak izan ditu. Azken minutuetan soilik estutu du benetan Real Unionek Balmaseda, baina Ekhi Senarrek izandako aukera bakarrak ezin izan zuen 1-0eko emaitza aldatu.

REAL UNIONEK PORROTA JASO ZUEN LAS LLANAS ZELAIAN

Sestaok sartutako bi penaltiekin, 3-1eko emaitzarekin galdu zuen Real Unionek

Real Unionek porrota jaso zuen pasa den larunbatean Las Llanas...

FRAN JUSTO: “GURE ONENA EMAN BEHAR DUGU, MODU PERFEKTUAN ARITZEKO ETA HIRU PUNTUAK ESKURATZEKO”

Real Unionek bihar bisitatuko du Sestao River (20:00), zalerik gabe jokatuko den neurketa ospatzeko

Real Unionek, pasa den asteburuko garaipena...

REAL UNIONEK CORNELLA GARAITU ZUEN GALEN

Alex Cerdák sartutako golari esker, hiru puntuak etxean gelditu ziren

Urtarriletik garaipenik batu gabe egon ondotik, Real Unionek Cornella garaitu...