Proba gogorra gainditu du Real Unionek

REAL UNION: Tena, Azkoiti (Urkizu, 46'), Aimar, Esnaola, Morcillo, Rodellar, Galán, Romo, Juan, Ozkoidi (Mikel Alonso, 77'), Goikoetxea (Silas, 46').

LEIOA: Iturrioz, Garmendia (Polanco, 56'), Simón, Córdoba, Alaña, Diakité, Gabilondo, Paredes (Joel, 64'), Reguero (Endika, 75'), Sergio, Vitoria.

GOLA: 1-0: Galán (50').

EPAILEA: Fuente Martín. Txartel horiak: Reguero, Simón, Alaña, Córdoba, Diakité (Leioa); Romo, Esnaola, Morcillo, Galán (Real Union).

Norgehiagoka itxia izan da Leioaren aurkakoa. Jokoa ez da ikusgarria izan, eta gol aukera gutxi eduki dituzte lehiakideek. Hala ere, Real Unionek hiru puntuak biltzea lortu du Stadium Galen. Lan ikaragarria egin behar izan du horretarako. Ez hori bakarrik, talde bizkaitarrak planteamentua aldatzera behartu du Zulaikaren taldea. Lehen zatian ez da eroso aritu, Leioak zelai erdiko pasabidea ondo itxi duelako. Itxura sendoa eman du kanpoko taldeak, gol aukera argirik izan ez badu ere.

Traba gainditzeko modua aurkitzen ahalegindu da Aitor Zulaika entrenatzailea. Bigarren zatirako, Silas eta Urkizu zelairatu ditu, erasoko jokoa hegaletara mugitzeko. Bizitasuna eman dio aldaketak Unioni, eta 50.minutuan abantaila hartzea lortu du. Silasek eraman du baloia ezker hegaletik areara. Pase ona egin dio Galani, eta aurrelariak ezkerrez jo du baloia, gola sartzeko. Abantailak ez du lasaitasuna berarekin ekarri. Leioak gora egin du, eta gol aukerak sortzeko gai izan da. Tenak gelditu ditu Vitoriaren bi saiakerak.

Norgehiagoka amaitzeko ordu laurdena falta zenean, Mikel Alonso sartu du Zulaikak, Ozkoidiren ordez. Sendotasuna eta oreka irabazi ditu talde txuribeltzak, eta arazo handirik gabe eutsi dio garaipenari. 57 punturekin, lauko abantaila du dagoeneko Real Unionek bosgarren sailkatuarekiko. Ostegunean Federazio Kopako finalari ekingo dio talde txuribeltzak. Joaneko partida jokatuko du, Castellóko Castalia futbol zelaian.

REAL UNIONEK PORROTA JASO ZUEN LAS LLANAS ZELAIAN

Sestaok sartutako bi penaltiekin, 3-1eko emaitzarekin galdu zuen Real Unionek

Real Unionek porrota jaso zuen pasa den larunbatean Las Llanas...

FRAN JUSTO: “GURE ONENA EMAN BEHAR DUGU, MODU PERFEKTUAN ARITZEKO ETA HIRU PUNTUAK ESKURATZEKO”

Real Unionek bihar bisitatuko du Sestao River (20:00), zalerik gabe jokatuko den neurketa ospatzeko

Real Unionek, pasa den asteburuko garaipena...